Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhýbal se vězení

TEPLICKO - Teď si může pobyt za mřížemi prodloužit; Neplatil na dítě a další zprávy. 

Vyhýbal se vězení

     Až o dva roky může soudce prodloužit původně desetiměsíční pobyt ve vězení 30letému recidivistovi. Ačkoliv si převzal výzvu k nastoupení výkonu trestu odnětí svobody, do věznice ve stanoveném termínu nedorazil. Muž, který „sedí“ za krádež, byl obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, usnesení o zahájení trestního stíhání mu vyšetřovatel zaslal rovnou do vězení.

Neplatil na dítě

     Ze zanedbání povinné výživy byl obviněn 37letý muž, který neplatí alimenty na svou dceru. Přestože mu byla povinnost platit výživné stanovena pravomocným rozsudkem, peníze matce svého dítěte neposílá. V současnosti dluží nejméně sedmdesát tisíc korun, v případě odsouzení mu hrozí až rok za mřížemi.

Vykradené auto

     Auto zaparkované na bílinském sídlišti vykradl během noci neznámý zloděj, moc si toho ale neodnesl, ve vozidle našel jen doklady a sluneční brýle. Oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na odcizených věcech a rozbitém okénku na necelé tři tisíce korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli pátrají.

Zloděj odnesl hlavně nářadí

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do truhlárny. Odnesl si pracovní nářadí různých značek a typů a přibral i elektroniku z kanceláře, celková škoda byla vyčíslena na více jak sedmdesát tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději s ohledem na výši způsobené škody až pětileté vězení.

11. 4. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem