Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vyhýbal se vězení

TEPLICKO - Pobyt za mřížemi se mu možná prodlouží; Poděkování svědkům nehody a další zprávy. 

Vyhýbal se vězení

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl obviněn 31letý muž, který se vyhýbal vězení. Přestože si osobně převzal výzvu k nástupu do věznice, ve které byl mimo jiné řádně poučen o důsledcích nenastoupení výkonu trestu, ve stanovaném termínu se bez závažného důvodu nedostavil. Původně dvou a půl letý trest odnětí svobody, který si už teď odpykává, mu tak může soudce prodloužit o další dva roky.

Poděkování svědkům nehody

     V pondělí jsme žádali veřejnost o spolupráci a poskytnutí svědectví v souvislosti se střetem osobního vlaku a autobusu MHD, ke kterému došlo v pátek 17. března 2017 v 18:45 hodin na železničním přejezdu bez závor v ulici Bílinská v Teplicích.

     Na základě výzvy se nám ozvalo několik spoluobčanů, kteří poskytli velice důležité informace o nehodě a jejím průběhu a přispěli tak k jejímu řádnému vyšetření. Tímto děkujeme všem svědkům, kteří na výzvu zareagovali a zároveň médiím, která umožnila zveřejnění relace a její rozšíření mezi veřejnost.

Další podvod s dávkami

     Z přečinu podvodu byla obviněna 50letá žena, která se na úkor státu neoprávněně obohatila o necelých deset tisíc korun. V zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích, v důsledku čehož jí byla neoprávněně přiznána a vyplacena dávka státní sociální podpory, konkrétně příspěvek na bydlení za dva měsíce. Pokud bude uznána vinnou, může jí soudce udělit v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

Hledač „pokladů“ našel granát

     V úterý večer se na policii obrátil muž, který na louce poblíž Lbína hledal s detektorem kovů historické předměty. Když mu přístroj signalizoval výskyt kovu, začal kopat a vyhrabal granát. Ten zase zaházel hlínou a zavolal policii, místo ale neoznačil a zapomněl, kde přesně munice ležela. S ohledem na terén a světelné podmínky se policisté s mužem na místo vrátili ráno a pomocí detektoru munici našli. Zkorodovaný dělostřelecký protipancéřový granát ráže 7,5 cm pak na místě zneškodnil přivolaný pyrotechnik.

23. 3. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem