Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyinkasovala peníze, dům ale neopustila

KLADENSKO – I přesto, že dům prodala, odmítla se vystěhovat. 

Vyšetřovatelka služby kriminální policie 15. září 2017 zahájila trestní stíhání pětašedesátileté ženy z Kladenska pro přečin neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru a přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jí hrozí až dva roky za mřížemi.

Výše zmiňovaná žena od listopadu 2008 do 2. srpna 2017 neoprávněně, bez právního titulu a bez souhlasu majitele nemovitosti obývala rodinný dům v obci Doksy.

Nemovitost 11. listopadu 2008 prodala na základě platné kupní smlouvy poškozenému čtyřiatřicetiletému muži z Prahy a na základě této smlouvy kupující nabyl vlastnické právo k této nemovitosti. Prodávající žena se však z domu nikdy, i přes opakované výzvy, neodstěhovala a dále ho užívala a to i přesto, že jí tato povinnost byla uložena rozsudkem Okresního soudu v Kladně v říjnu 2015 ve spojení s rozsudkem Krajského soudu v Praze z července 2016. Navíc byla uznána a potrestána dne 13. listopadu 2013 rozsudkem Okresního soudu k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání pět měsíců s odkladem na patnáct měsíců. Nemovitost jiného tedy užívala protiprávně a mařila tímto výkon úředního rozhodnutí.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
18. září 2017

vytisknout  e-mailem