Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vyjednavač zásahové jednotky odvedl profesionální práci

KUTNOHORSKO - Policejní vyjednavač ze Zásahové jednotky středočeské policie byl i tentokrát v komunikaci úspěšný. 

 
V odpoledních hodinách dne 6. července 2014 kutnohorští policisté společně s hasiči a záchranáři zasahovali u jedné z ubytoven v Kutné Hoře. Na střechu dvoupatrové budovy vylezl sedmačtyřicetiletý muž. Pod vlivem alkoholu doma vyhrožoval přítelkyni a dětem, že jim ublíží. Žena z obav o své děti dům opustila. To muže rozčílilo natolik, že se rozhodl vylézt na střechu domu. Policistům, hasičům i záchranářům ze střechy vyhrožoval a vulgárně je urážel. Poté se uchýlil k tomu, že po přítomných házel střešní krytinu. Na výzvy policistů o opuštění střechy nereagoval.
 
Na místo byl přivolán policejní vyjednavač a policisté Zásahové jednotky středočeské policie. Vyjednavači se podařilo muže kontaktovat a po dvou a půl hodinách jej přesvědčit, aby opustil střechu do vnitřních prostor budovy. Zde byli již připraveni policisté zásahové jednotky.
 
Muž byl převezen do psychiatrické léčebny. Policistům z Kutné Hory je dobře znám. Má velmi bohatou trestní minulost a velkou část svého života strávil ve vězení.
 
Na tomto případu se podílelo více než dvacet policistů ze zásahové jednotky, dopravní policie, pořádkové policie a kriminalistů. Rovněž i další složky integrovaného záchranného systému měly zde nasazeny síly a prostředky. Přítomni byli také strážníci městské policie. Práce všech členů integrovaného záchranného systému je velmi náročná, zodpovědná a vyžaduje velký díl  zodpovědnosti a profesionality každého z nich. I v tomto případě se potvrdila jejich souhra při práci. 
 
 
mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
P ČR KŘ Středočeského kraje
6. července 2014
 
 

vytisknout  e-mailem