Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyjel bez pneumatiky

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič jel s autem, které bylo bez pneumatiky. 

Dopravní policisté ve středu 11. června odpoledne zastavili ve Starém Městě v ulici Východní Opel, který už z dálky nepřipomínal auto, které by splňovalo technické podmínky. Pětadvacetiletému řidiči totiž vůbec nevadilo, že má u auta jedno kolo vyfouknuté a druhé kolo je úplně bez pneumatiky. Policisté uložili řidiči sedmitisícovou kauci, kterou na místě nezaplatil. Auto bylo ponecháno na místě tak, aby nebránilo provozu a zároveň byla na kolo přimontována takzvaná “botička“. Řidič se dopustil přestupku proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu, ze kterého se bude zpovídat na odboru dopravy.

Stejné kauci se nevyhnul ani sedmadvacetiletý řidič Chevroletu. Ten v pondělí dopoledne v Buchlovských horách nerespektoval dopravní značku, která zakazuje předjíždění. Aby mohl pokračovat dál v jízdě, kauci ještě ten den zaplatil.

Za uplynulý týden policisté zastavili i několik řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu. V Bojkovicích v pátek 6. června v jednu hodinu ráno policisté zastavili čtyřiadvacetiletého řidiče Octavie. V jeho dechu naměřili 1,3 promile alkoholu. Řidič přiznal, že večer vypil panáka a několik piv. O den později po vypití rumu řídil Felicii jednadvacetiletý mladík v Ostrožské Nové Vsi. Ten nadýchal o něco víc a to 2,27 promile alkoholu.

8. června dopoledne projížděl ulici Vlčnovskou v Uherském Brodě jednapadesátiletý řidič Octavie. Také on byl posilněn alkoholem. Muž nadýchal 1,35 promile alkoholu. Ještě ten den policisté zastavili v ulici U Žlebu čtyřiadvacetiletého řidiče BMW. Ten po několika pivech nadýchal 1,02 promile alkoholu. Řidičům policisté za jejich alkoholovou jízdu zadrželi řidičský průkaz.

S alkoholem se nepotýkali jen řidiči za volantem, ale i cyklisté. V sobotu večer 7. června řešili dopravní policisté nehodu, která se stala na cyklostezce mezi Starým Městem a Uherským Hradištěm. Dvaačtyřicetiletý cyklista se plně nevěnoval řízení a částečně přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucí třiašedesátileté cyklistky. Žena musela být převezena s lehkým zraněním do Uherskohradišťské nemocnice. Cyklista nadýchal 1,24 promile alkoholu. Při nehodě vznikla tisícikorunová škoda na obou jízdních kolech a také na dioptrických brýlích cyklistky. Ta je ovšem podstatně vyšší a to deset tisíc korun.

V pátek večer se na kole vyboural čtyřiadvacetiletý cyklista. Ten v ulici Větrná v Uherském Hradišti nezvládl řízení a z kola spadl. Se zraněním musel být převezen do nemocnice. Také tento cyklista nedýchal a to 2,29 promile alkoholu.

Přestupku se dopustil i jednadvacetiletý cyklista, který ve středu odpoledne přejížděl v Nezdenicích přes železniční přejezd. Přejížděl zrovna v době, kdy signalizační zařízení blikalo červeně. Také on se podrobí jednání před přestupkovou komisí.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 6. 6. – 12. 6. 2014


 

Počet zjištěných přestupků

6. 6. – 12. 6. 2014

30. 5. – 5. 6. 2014

Řidič pod vlivem alkoholu

7

7

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

69

101

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

13

18

Nepoužití bezpečnostních pásů

15

15

Telefonování za jízdy

18

12

Špatný technický stav vozidla

24

31

Uložené kauce za přestupek v dopravě

3

7

Chodci

16

12

Cyklisté

13

8


13. června 2014, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem