Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vykázání mu nestačilo

Za jeho nerespektování možná půjde „sedět“ 

Pokračování nesnází s násilníkem, kterého museli v pondělí 8. listopadu 2010 vykázat za agresivní chování vůči svým blízkým, měli o víkendu policisté z České Skalice Jednatřicetiletého muže, kterého policisté po předchozích hrubostech vůči třem ženám, partnerce, dceři a matce majících znaky domácího násilí, vykázali na 10 dní ze společného obydlí a blízkého okolí, policejní hlídka při kontrole přistihla přímo v domě.
 
 O případu jsme Vás již informovali, čtěte ZDE.
 
První kontrolu hlídka vykonala v pátek 13. listopadu, přitom muže zastihla přímo v domě s hrnkem kávy v ruce. I když dovnitř nevnikl násilím, ale byl vpuštěn ohroženou osobou, stejně porušil zákon. Pro nerespektování úředního rozhodnutí mu policisté uložili blokovou pokutu ve výši 1.000 korun a opět ho vyprovodili až do dostatečné vzdálenosti. Důrazné napomenutí a pokuta však muži nestačily.
 
Na druhou kontrolu, jak vykázaný muž dodržuje podmínky vykázání, se policejní hlídka vydala hned následující den. Vykázaného agresora však opět našli v zakázaném teritoriu a tentokrát tedy jednali razantněji. Nepoučitelného muže převezli s sebou na českoskalické policejní oddělení, kde s ním zahájili zkrácené přípravné řízení, nyní již pro spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s možným až tříletým trestem odnětí svobody. 
 
por. Bc. Eva Prachařová
15. 11. 2010

vytisknout  e-mailem