Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykázání nestačilo

CHOMUTOV - Ze střechy sebal plechová písmena, Kancelář zůstala otevřená.... 

Vykázání nestačilo
61letý muž z okresního města je podezřelý z týrání osoby žijící ve společném obydlí. Několik let totiž napadá svou manželku a to nejen slovně a psychicky, ale i fyzicky. Naposledy se tak stalo dva dny před koncem loňského roku. I v minulosti řešili jednání násilníka policisté, musel na deset dnů opustit společné obydlí. Z vykázání si zřejmě ponaučení nevzal, ve stejném jednání pokračoval. Soud může pachatele poslat až na osm let do vězení.
 
Ze střechy sebral písmena
Na střechu bývalé restaurace v Jirkově vylezl po požárním žebříku 31letý místní obyvatel. Na místě našel plechová písmena, která chtěl odcizit. Na místě se však objevila policejní hlídka a pachatele zadržela. Obdobného jednání se muž dopustil i v loňském roce, kdy byl podmínečně odsouzen. Policisté skutek šetří jako krádež.
 
Kancelář zůstala otevřená
Neznámý zloděj vešel do budovy firmy v ulici Na Bělidle. Dveře do kanceláře našel otevřené, nikdo nebyl uvnitř a tak sebral nejen hotovost, ale i osobní doklady a platební karty poškozené. Žena vyčíslila škodu na 5500 korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Lup nakládali do auta
Březenští policisté zadrželi při krádeži dva muže ve věku 26 a 33 let. S dodávkovým vozidlem přijeli až na pozemek rodinného domu, který je v současné době neobývaný a volně přístupný. Do auta postupně naskládali věci, které z domu odcizili. Hodnotu ratanového nábytku, dřevěného stolku a dalších věci majitel ještě nestanovil. Na pachatele čeká obvinění z krádeže.
 
Do domu se nedostal
26letý muž z Kalku překonal oplocení rodinného domu v Přísečnické ulici a vnikl na pozemek. Dostal se až na balkon domu, ale v dalším konání mu zabránila přítomnost majitele domu. Z místa sice utekl, ale zanedlouho byl policejní hlídkou dopaden. Škoda žádná nevznikla, ale na pachatele čeká obvinění z pokusu krádeže a porušování domovní svobody.
 
Nářadí prodal za pár korun
Montážní nářadí za téměř 2 tisíce korun odcizil 25letý muž z Křimova při návštěvě známého v obci Březno. Věci sebral ze skříně a obratem ruky je prodal dalšímu muži za dvě stovky. Krádež šetří policisté z místního obvodního oddělení.
 
Ženě došla trpělivost
Na policejní oddělení v Kadani se obrátila místní obyvatelka a oznámila obtěžování. Toho se opakovaně dopouští 33letý Chomutovák, který ženu neustále sleduje, obtěžuje ji a vyhrožuje fyzickým napadením. Obdobného jednání se dopustil muž i v minulých letech, věc je v současné době projednávána u soudu. Za trestný čin nebezpečné vyhrožování hrozí pachateli až roční pobyt za mřížemi.
 
3. ledna 2012 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem