Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykázání v Kryrech

LOUNY - Druh fyzicky napadal svoji přítelkyni. 

Ve čtvrtek večer vyjížděli policisté do Kryr na Podbořansku, kde byla svým druhem fyzicky napadena mladá žena. Přivolaní policisté na místě situaci vyhodnotili jako domácí násilí, neboť se jednalo o opakované útoky se stupňující intenzitou, které se většinou odehrávaly v soukromí. Útočníka proto z bytu na deset dní vykázali. Vyrozuměli intervenční centrum a vykázaného poučili o jeho právním postavení. Poškozenou seznámili s možnostmi využití psychologických, sociálních a jiných služeb v oblasti pomoci obětem domácího násilí. Případ zatím šetří jako přestupek proti občanskému soužití. Do konce července letošního roku vykázali policisté v lounském okrese 12 osob.

Zaměstnanec kradl zboží

Správného zaměstnance si mezi sebe nevybrala jedna benzinová čerpací stanice na Lounsku. Při svých službách totiž mladý muž firmu okrádal. V průběhu července letošního roku odcizil z benzinky zboží za více než 20 000 Kč. Uvedeného jednání se dotyčný dopustil i přesto, že byl v dubnu 2013 odsouzen za trestný čin krádeže v délce sedmi měsíců s odkladem na zkušební dobu osmnácti měsíců. V těchto dnech sdělili policisté dotyčnému ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže.

A zase nafta  

Další krádež motorové nafty šetří policisté v Chlumčanech u Loun. Na parkovišti u zdejšího motorestu si dosud nezjištěný pachatel vytipoval odstavené vozidlo zn. Renault Magnum a z jeho palivové nádrže odcizil ze středy na čtvrtek 350 litrů motorové nafty. Způsobená škoda byla odhadnuta na 13 265 Kč.

Další odcizené kolo

Jízdní kolo nedobrovolně změnilo majitele v Lenešicích u Loun. Ze středy na čtvrtek dosud nezjištěný pachatel překonal oplocení jednoho rodinného domu, vnikl na pozemek a odtud odcizil bicykl v hodnotě 6 400 Kč. Policisté již ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Do konce července tohoto roku bylo v lounském okrese odcizeno již 25 jízdních kol, za stejné období loňského roku jich změnilo majitele celkem 12, tedy o polovinu méně.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 30. srpna 2013 

vytisknout  e-mailem