Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykázaný nedodržel podmínky

LOUNY - Kontaktoval se s ohroženou osobou. 

Trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se dopustil 57letý muž z Lounska, kterého minulý týden vykázali policisté na 10 dní ze společného obydlí (více zde), a on nedodržel zákonnou povinnost se po tuto dobu zdržet jakéhokoli kontaktu s ohroženou osobou. Vykázání zmařil tím, že opakovaně nedodržel stanovenou vzdálenost a fyzicky kontaktoval ohroženou osobu v jejím bydlišti. Dožadoval se vstupu do domu a požadoval vydání svých věcí. Přitom byl při vykázání policisty řádně poučen o svém právním postavení. K uvedenému vykázání policisté přistoupili poté, co poškozená oznámila slovní a fyzické útoky, které se stále opakovaly a nabývaly na intenzitě. Podezřelému, který nyní čelí trestnímu stíhání, hrozí za tento skutek až tříletý trest odnětí svobody.
 
Otec neplatí na syny
 
Od začátku minulého roku neplatí výživné na své dva syny 39letý muž z Lounska. Přestože mu tuto povinnost stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech a je zakotvena i v zákoně o rodině, nařízení ignoruje a k rukám matky dluží již přes 30 000 Kč. Komisař proti němu zahájil trestní stíhání pro přečin zanedbání povinné výživy.
 
Vykradená chalupa
 
Nepříjemné překvapení čekalo na chalupáře v Konětopech, kteří se po zimě vraceli do svého rekreačního příbytku a našli jej vykradený. Z půdního prostoru odcizil neznámý pachatel motorovou pilu a křovinořez, do obytných prostor nevnikl. Dále poškodil petlici u dveří vedoucích do sklepa a do kůlny. Způsobenou škodu vyčíslili poškození na 12 150 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Padělal neschopenku
 
Z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 25letého mladíka z Loun. Uvedeného skutku se dopustil tím, že na vystaveném rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti přepsal datum ukončení z 20. 1. 2014 na 29. 1. 2014. Takto pozměněnou neschopenku poté předložil svému zaměstnavateli jako pravou za účelem evidence pracovní neschopnosti a následné výplaty nemocenských dávek. Pokud bude odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Ukradl notebook
 
Z jedné sázkové provozovny v Žatci odcizil neznámý pachatel za běžné otevírací doby volně odložený notebook. Počítač v hodnotě 12 000 Kč se nacházel v textilní brašně. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, po pachateli pátrají.
 
Z auta zmizela peněženka
 
Do zaparkovaného vozidla zn. Mercedes-Benz v Měcholupech vnikl před prodejnou potravin neznámý pachatel. Během několika minut z něj odcizil peněženku s finanční hotovostí ve výši 9 000 Kč. K události došlo ve středu, kolem půl dvanácté dopoledne. Policisté skutek šetří jako přečin krádeže.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 24. dubna 2014

vytisknout  e-mailem