Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vykradač chat dopaden

HODONÍNSKO: Trestnou činnost páchal na území dvou okresů 

Kyjovským policistům se podařilo dopadnout čtyřicetiletého muže. Ten má na svědomí vloupání do několika rekreačních chat. Trestnou činnost páchal na území Kyjovska a Osvětimanska. Na území našeho okresu vykradl nebo poškodil celkem sedm rekreačních objektů, další vloupání prováděl v sousedním okrese. Když se do některé chaty vloupal, zajímalo ho především jídlo a pití. Často si pochutnával například na brambůrkách a tyčinkách. Občas si sebou odnesl také to, co se mu zrovna hodilo nebo to, co mohl snadno zpeněžit. Majitelům chat způsobil škodu ve výši několika desítek tisíc korun.
Poté co jej kyjovští policisté dopadli a vyslechli, tak ho předali k dalšímu opatření kolegům z Uherskohradišťska. Vyslechl si obvinění z trestných činů Porušování domovní svobody, Poškozování cizí věci a Krádeže. Při soudním přelíčením si může vyslechnout až tříletý trest odnětí svobody.
V souvislosti s touto trestnou činností byla vyhlášena bezpečnostní pátrací akce. Ta proběhla ve středu a policisté při ní kontrolovali rekreační oblasti Vřesovice, Moravany, Čeložnice a Zdravá Voda. Při akci se policisté zaměřili na pátrání po hledaných osobách a pachatelích trestné činnosti vloupání do rekreačních chat. V rámci akce zkontrolovali 256 rekreačních objektů bez zjištění narušení.

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem