Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal auta

CHOMUTOV - Trpké probuzení, Utrácela z cizího .... 

Vykrádal auta
33letý Chomutovák se vloupal na parkovišti před panelovým domem v ulici Blatenská do zaparkovaného vozidla Škoda Felicia. Ze zavazadlového prostoru vyndal kanystr s benzínem, nářadí, smeták a další věci. Odejít s lupem však nestačil neboť se na místě objevila policejní hlídka. Muži zákona pachatele zadrželi. Vyšetřování prokázalo, že od začátku roku vykradl další čtyři vozidla a to nejen v okresním městě, ale i v sousedním Jirkově. Dále pak přiznal dvě krádeže z prosince roku 2012. Zaměřil se na nářadí, sebral ale i dva mobilní telefony, peněženku, měřicí přístroj, textilní zboží a prádlo. Za sebou zanechal celkovou škodu ve výši 98 tisíc korun. Obvinění z krádeže si převzal, vyšetřování nadále pokračuje.    
 
Trpké probuzení
62letý muž a 52letá žena z Jirkova využili podnapilosti poškozeného. Když zmožen alkoholem usnul, prohledali ho. Z bundy vytáhli tisíc korun na hotovosti a další dvě stovky pak našli v kapse u kalhot. Po probuzení muž zjistil, že přišel o 1200 korun. Obrátil se na místní oddělení policie a krádež oznámil.
 
Utrácela z cizího
Obvinění ze zpronevěry čeká na 35letou ženu z Chomutovska. Jako zaměstnanec sběrny surovin si ponechala hotovost určenou na platby výkupu přijatého materiálu. Od srpna do října loňského roku tak majitele sběrny připravila o téměř 54 tisíc korun. Za zpronevěru hrozí podezřelé peněžitý trest nebo může skončit až na pět let za mřížemi.
 
Horolezec bez výstroje
Na parkovišti u zdravotního střediska v Husově ulici se kdosi vloupal do zaparkovaného vozidla Ford Tranzit. Ze zavazadlového prostoru zmizela nejen kotoučová bruska, míchadlo a vrtačka, ale i koženkový vak s kompletní horolezeckou výstrojí. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na 25 tisíc korun. Vloupání do vozidla vyšetřují chomutovští policisté.
 
Opilí řidiči
Vejprtští policisté kontrolovali v obci Měděnec projíždějící vozidlo Suzuki. Provedená dechová zkouška 73letý řidiče ze Žatce byla pozitivní. Přístroj naměřil 2,20 a 2,21 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k silné podnapilosti muž pití alkoholu ani zapírat nemohl.
Na opačné straně okresu v Kadani projížděl s vozidlem VW Vento 23letý muž z Klášterce nad Ohří. I u něj byla provedená dechová zkouška pozitivní. Tentokrát nadýchal 1,38 a 1,33 promile. Na oba nezodpovědné řidiče čeká obvinění  z ohrožení pod vlivem návykové látky.     
 
Vloupání nevyšlo
Na parkovišti před panelovým domem v ulici Blatenská se 33letý muž z okresního města vloupal do zaparkovaného vozidla Š Felicia. Odcizit věci se mu již nepodařilo, na místě se totiž objevila hlídka mužů zákona a pachatel zadržela. Chomutovští policisté zahájili vyšetřování pokusu krádeže.
 
Z diskotéky do nemocnice
23letý mladík z Chomutova navštívil diskotéku v baru v Chelčického ulici. Tam z neznámých důvodů zaútočil na dalšího muže, kterého hlavou udeřil do obličeje. Poškozený pak odrazem hlavy udeřil přítomnou návštěvnici diskotéky také do oblasti hlavy. Poškozená upadla na zem a její zranění si vyžádalo přítomnosti záchranné služby, která ji převezla na ošetření do nemocnice. I zranění muže si vyžádalo ošetření u lékaře. Co násilníka k incidentu vedlo je předmětem dalšího vyšetřování. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví.  
 
Ukradené lyže
Na víkendový pobyt v Horní Halži nebudou dobře vzpomínat obyvatelé Žatce. Přijeli lyžovat a své vozidlo nechali zaparkované před chatou v obci. Na noc uložili tři páry sjezdových lyží s holemi do střešního boxu na autě. Když se druhý den ráno probudili, zjistili, že je pryč box i lyže. Škodu majitel vyčíslil na 26 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z chomutovského obvodního oddělení.
 
17. ledna 2013   
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem