Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal auta

CHOMUTOV - Vnikla do garáže, Napadli ostrahu, Poprali se v baru.... 

Vykrádal auta
30letého muže z Chomutova obvinil policejní komisař z krádeže. Od začátku letošního roku totiž na různých místech v Jirkově vykradl čtyři zaparkovaná vozidla.
Zaměřil se na autorádia, ale přibral i navigaci a další různé věci. Při vyšetřování policisté zjistili, že kromě vykradených vozidel se dopustil další krádeže. Tentokrát v rodinném domě ve Vilémově. Využil příležitost a ze stěny v obývacím pokoji sebral peníze na hotovosti a mobilní telefon. Škoda se vyšplhala na téměř 62 tisíc korun. Obvinění si pachatel převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Vnikla do garáže
22letá žena Z Droužkovic se bude zodpovídat z krádeže. Policejní hlídka ji zadržela na Spořické ulici, kde se vloupala do uzamčené garáže. Prostor prohledala a sebral různé nářadí, kabely a další věci. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na 3400 korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Napadali ostrahu
Do chomutovského marketu na Písečné vyjížděla policejní hlídka. Na místě zjistili, že dva mladíci ve věku 21 a 22 let slovně a následně i fyzicky napadli pracovníka ostrahy. Poškozený utrpěl naštěstí pouze drobná poranění. Oba násilníci nereagovali ani na výzvu policistů, aby ve svém jednání ustali. Provedená dechová zkouška prokázala, že oba jsou pod vlivem alkoholu. Starší nadýchal 2,38 a mladší 2,13 promile. Na oba čeká obvinění z výtržnictví, za uvedený trestný čin je může soud poslat až na dva roky za mříže.
 
Poprali se v baru
Napadení v baru v obci Kovářská vyšetřují policisté z Vejprt. Dva místní obyvatelé ve věku 22 a 34 let zaútočili na dalšího hosta. Poškozeného povalili na zem a zaútočili pěstmi a kopanci. Zranění, které muž utrpěl, si vyžádalo převoz a následnou hospitalizaci v nemocnici. Co incident zapříčinilo, je předmětem dalšího vyšetřování. Na násilníky čeká obvinění z ublížení na zdraví a výtržnictví.
 
Do mateřinky prádelnou
Budovu jirkovské mateřské školky navštívil neznámý zloděj. Pachatel vnikl do prostoru prádelny pootevřeným oknem a odtud se dostal až do šaten pro zaměstnance. Na věšáku následně sebral dvě dámské bundy, majitelkám vznikla škoda ve výši 1600 korun. Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Poškodil čerpadla
29letý muž ze Stručic překonal oplocení bývalého chomutovského podniku v Beethovenově ulici. Areálem prošel až k jímce vody, odpojil kabely vedoucí k čerpadlům, konce ustřihl a kabely odnesl. Zástupce poškozené firmy vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Na podezřelého však čeká obvinění z trestného činu. Při vyšetřování bylo totiž zjištěno, že za krádeže byl Okresním soudem Chomutov odsouzen již v roce 2010. Případ vyšetřují policisté z chomutovského obvodního oddělení.
 
Ještě seděl v autě
Hlídka chomutovských policistů zadržela na parkovišti před HM Globus 33letého muže z okresního města. Podezřelý se vloupal do zaparkovaného vozidla Renault Magan. Vnikl dovnitř, ale nic nestihl odcizit. Muži zákona ho totiž překvapili ještě v době, kdy seděl na zadním sedadle ve vozidle. Obvinění z pokusu krádeže neunikne, vyšetřování pokračuje.
 
Kamenem do okna
Neznámý vandal hodil kámen do okna v přízemí domu na sídlišti Zahradní v Chomutově. Poškodil tak obě výplně plastového okna, plastový rám a vnitřní hliníkové okenní žaluzie. Dovnitř nikdo nevnikl, nic nebylo odcizeno. Bytové družstvo bude výměna poškozených věcí za nové stát nejméně 6 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z trestného činu poškození cizí věci.
 
31. ledna 2013
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem