Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal auta u školek

LITOMĚŘICE – Navnadil ho pohled přes okénka… 

Na vozidla zaparkovaná u mateřských školek v Litoměřicích se počátkem ledna zaměřil 37letý Ústečan. Využil ranního shonu a skutečnosti, že osoby odvádějící své ratolesti do školky opouštějí vozidlo s vědomím, že se za chvíli vrátí a zanechávají tak v autě často různé cennosti. Pohled přes okénka vozidla Ústečana navnadil a ten pohotově skleněnou výplň rozbil kamenem. Ve dvou případech se zmocnil zavazadel s obsahem peněženek, mobilních telefonů a dalších cenností. Vybral si peníze a věci, které mohl následně zpeněžit a nepotřebné odhodil opodál. Škoda je vyčíslena na více než 6 tisíc korun. Obvinění pro trestné činy krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku si již převzal. Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě.
Vykrádal auta u školek.mp3 

Jak zmařit „vykradačům“ aut jejich záměr? V první řadě nenechávat nic ve vozidle, byť se jedná o sebekratší dobu, po kterou auto opouštíte!. I pro pár drobných mincí, které jsou uložené v přihrádce středového panelu, celá řada pobertů neváhá rozbít okno či vypáčit zámek, čímž samozřejmě majiteli vozu způsobí daleko větší škodu na poškození než na odcizení věcí z interiéru automobilu.
Před odchodem od vozidla vždy zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla.
Více informací – zde.

 

Kočárek změnil majitele
Do suterénu jednoho litoměřického panelového domu vnikl nezjištěným způsobem v noci na úterý neznámý pachatel. Odvezl si zde zaparkovaný dětský kočárek tzv. tříkolku černo oranžové barvy značky X-treme. Škoda přesahuje 5 tisíc korun. Pro trestný čin krádeže hrozí neznámému lapkovi v případě dopadení až dvouleté vězení.
 

Nepoctivý nálezce
V úterý krátce před 21tou hodinou ztratil poškozený peněženku v litoměřické Masarykově ulici. Ihned po zjištění ztráty se vrátil na místo, ale pravděpodobně ho někdo předběhl. Peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady již nenalezl. Pro podezření z trestného činu zatajení věci pátrají po neznámém nepoctivci litoměřičtí policisté.
 

Litoměřice, 15. 1. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem