Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal domy v Bílině

TEPLICE - Muž byl obviněn z pěti vloupání; Škody policisté sečetli... 

Vykrádal domy v Bílině
     Policisté dopadli zloděje, který v uplynulých dvou měsících vykrádal v Bílině rodinné domy. Svou pozornost zaměřil především na šperky a peníze, celková škoda, kterou lapka způsobil, byla vyčíslena téměř na 67 tisíc korun. Kriminalisté prokázali 46letému lapkovi celkem pět vloupání a pokusů vloupání do rodinných domů a obvinili jej z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které může putovat až na tři roky za mříže.
 
Škody policisté sečetli
     Třicetitisícovou hranici přesáhla škoda, kterou způsobila 21letá zlodějka při krádežích v prodejnách. Nejdříve kradla v supermarketech na Teplicku a Ústecku, kde se zaměřila na sladkosti a alkohol. V Teplicích poté změnila sortiment a dvakrát se vydala do drogerie, kde odcizila kosmetiku, převážně make-up za několik tisíc. Policisté hodnoty odcizených věcí sečetli a sdělili ženě podezření z přečinu krádeže, za který jí může soud poslat až na dva roky za mříže.
 
Další krádež na trati
     K další krádeži na železnici došlo na Teplicku na trati mezi stanicemi Úpořiny a Žalany. Neznámý pachatel ve večerních hodinách odcizil 160 metrů měděných kabelů, navíc poškodil víko kabelového rozvaděče. Celková škoda byla vyčíslena na 11 tisíc korun, k ohrožení železniční dopravy a přepravy nedošlo. Policisté věc prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizené mědi intenzivně pátrají.
 
Vloupání do chatky
     Policisté z Dubí pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do zahradní chatky v Novosedlicích. Po překonání dvoumetrového plotu vnikl na pozemek a následně do chatky, ze které odcizil mikrovlnnou troubu, kombinovaný sporák a elektrické ruční nářadí za téměř devět tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení za přečiny krádeže a porušování domovní svobody až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 24. 2. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem