Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal kolárny i sklepy

TEPLICE - Muž byl obviněn ze tří přečinů; Povedená přítelkyně a další zprávy.  

Vykrádal kolárny i sklepy
     Policisté dopadli zloděje, který se v Trnovanech vloupával do kočárkáren a sklepů. Během dubna se vloupal do panelového domu a s pomocí šroubováku se pokusil vniknout do kolárny, což se mu ale nepodařilo. Poškozením vstupních dveří do domu a kolárny způsobil vlastníkovi nemovitosti škodu přes devět tisíc korun.
      Svůj první neúspěšný pokus si hned zopakoval, v další ulici násilím vnikl do vchodu a po rozlomení vložky zámku se vloupal do kočárkárny, ze které odcizil dětské jízdní kolo a koloběžku.
      O několik dnů později se vydal krást znovu, tentokrát „navštívil“ cizí sklepy. Z kójí, do kterých se vloupal, si odnesl elektrické ruční nářadí, nabíječku autobaterií a sadu disků s letními pneumatikami.
     Celkem poškozené připravil o věci za více jak 11 tisíc korun, dalších téměř 15 tisíc korun budou muset zaplatit za opravy poškozeného majetku. Osmatřicetiletý muž byl obviněn z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za jejichž spáchání ho může soudce poslat až na tři roky za mříže.
 
Povedená přítelkyně
     Povedenou přítelkyni měl muž z Teplic, který kvůli ní přišel o televizor a hudební věž. Když se pětatřicetiletá žena s mužem rozešla, nezapomněla si vzít i klíč od jeho bytu. Využila chvíle, kdy nebyl doma, vnikla dovnitř a odcizila mu věci v hodnotě 28 tisíc korun.
     Následně je za pár stovek prodala neznámému zájemci, s utrženými penězi pak chtěla opustit Teplice a podle její výpovědi začít nový život někde jinde. To se jí může lehce vyplnit, svým jednáním se totiž dopustila přečinů krádeže a porušování domovní svobody, takže „nový život“ může odstartovat až dvouletým pobytem ve vězení.
 
Ze zahrady zmizel vozík
     Přečinu krádeže se dopustil zatím neznámý pachatel, který v Oseku odcizil přívěsný vozík za auto. Zřejmě v nočních hodinách odstranil visací zámek z branky zahrady, ze které odvezl přívěs v hodnotě přes osm tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli i vozíku pátrají.
 
Řídil opilý
     Téměř 1,8 promile alkoholu v dechu naměřili policisté 22letému řidiči, kterého včera kontrolovali v Bílině strážníci městské policie. Po půlnoci řídil motorové vozidlo, ačkoliv před jízdou požil alkohol, muži byl zadržen řidičský průkaz a vyslechl si sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Kromě zákazu řízení motorových vozidel až na několik let může být odsouzen až k ročnímu vězení.
 
Kdo viděl nehody?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo v době od 9:00 do 10:25 hodin dne 18. června 2015 v Novosedlicích, ul. Míru u večerky. Dosud neznámý řidič neustanoveného vozidla poškodil zaparkovaný automobil Ford Galaxy stříbrné barvy a z místa ujel, aniž by si splnil svou zákonnou povinnost.
     K další dopravní nehodě došlo 22. června kolem 13:30 hodin v Teplicích, na parkovišti v ul. Čs. dobrovolců (parkoviště před stadionem). Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil zaparkovaný motocykl zn. Chatenet a z místa ujel, aniž by věc oznámil policii nebo se s druhým účastníkem dohodl. Policisté na nabouraném motocyklu zajistili stopy modré barvy, podle výsledků dosavadního vyšetřování by se mohlo jednat o vozidlo Ford Fiesta modré barvy s bílým pruhem.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 23. 6. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem