Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vykrádal nejen sklepy domů, ale také prodejny

KARLOVARSKO – Kradl opakovaně.  

Karlovarští kriminalisté obvinili 31letého muže z Karlových Varů, a to ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Tohoto jednání se měl dopustit ve třech případech v době od 26. 1. do 17. 2. 2014.
 
V přesně nezjištěné době od 21. 1. do 22. 1. 2014 v Karlových Varech v ulici Nám. 17. Listopadu měl po otevření zajišťovací mříže a následném vypáčení vchodových dveří vniknout do prodejny lahůdek, ze kterých měl odcizit LCD televizor s příslušenstvím, herní konzoli, hifi věž, různé množství lahůdek jako např. 40 klobás, několik dárkových balení alkoholu a finanční hotovost ve výši 1 tisíc korun. Následně měl z této prodejny vejít do volně přístupného kadeřnictví, kde měl z neuzamčené pokladničky odcizit finanční hotovost přesahující 5 tisíc korun.
 
V době od 26. 1. do 29. 1. 2014 měl opět v Karlových Varech v ulici Poštovní, nezjištěným předmětem vypáčit neuzamčené vchodově dveře do domu, do kterého měl následně vniknout a vypáčit i vchodové dveře do sklepních prostor. Zde měl ze dvou sklepních kójí odcizit jízdní kolo, LCD televizor, velké množství různého nářadí jako např. profi gola sadu, dvoupatrový kufr s nejméně 150 kusy nářadí, různé elektro nářadí jako např. okružní pilu, elektrické čerpadlo, úhlovou pilu, elektrický hoblík, elektrické bourací kladivo apod. Obviněný zde napáchal škodu na odcizení předběžně odhadnutou na částku necelých 75 tisíc korun.
 
V posledním případě měl opět ve stejném městě v době od 17. 2. 2014 do 18. 2. 2014, vypáčit šroubovákem vchodové dveře do panelového domu v ulici U koupaliště a v devátém patře odcizit zde volně odložené horské kolo.
 
Páchání trestné činnosti se měl dopouštět i přesto, že byl již Okresním soudem v Karlových Varech odsouzen pro přečin krádeže. Celková škoda, kterou měl majitelům způsobit na odcizených věcech a na poškození, byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 150 tisíc korun. V případě prokázání viny mu tak nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Zuzana Týřová
28. 2. 2014

vytisknout  e-mailem