Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal nezamčená auta

TEPLICKO - Lapka zkoušel zabezpečení vozidel; Okrádali stát; Odcizené lešení. 

Vykrádal nezamčená auta

     Policisté z Trnovan chytili zloděje, který je podezřelý, že minulý týden vnikl do nejméně sedmi aut. Devětadvacetiletý muž chodil po městě a zkoušel, zda si lidé nezapomněli zamknout svá vozidla a v několika případech byl skutečně úspěšný. Z jednoho auta zmizel například batoh, spacák, bunda a boty, z dalšího tričko a deštník, nepohrdl ale ani ručním nářadím, nebo nabíječkou na mobil či plechovkami s pitím. Další dvě auta prohledal, ale nenašel v nich nic cenného. Policisté lapku během krátké doby zadrželi a zajistili u něj i všechny ukradené věci v celkové hodnotě přes 5 700 korun. Sdělili mu podezřelí z přečinu krádeže, za který mu v případě uznání viny hrozí až dvouleté vězení.

Okrádali stát

     Z přečinu podvodu jsou podezřelí manželé, kteří mají v pěstounské péči čtyři nezletilé děti. Jednatřicetiletý muž porušil legislativu tím, že při uplatnění žádostí o dávky pěstounské péče nesplnil zákonnou povinnost a příslušnému úřadu neoznámil, že on i tři děti v jeho pěstounské péči nesplňují podmínku bydliště na území České republiky. Tím zavinil, že mu byla neoprávněně přiznána a vyplacena odměna pěstouna a příspěvek na úhradu potřeb dítěte, stát připravil o téměř 97 tisíc korun.

     Jeho žena, která je pěstounkou čtvrtého dítěte, také neoznámila úřadům, že nežije na území naší republiky a neoprávněně se tak na dávkách obohatila o více jak 32 tisíc korun. Oba už byli obviněni z přečinu podvodu, zatímco ženě hrozí v případě odsouzení maximálně dvouleté vězení, její muž by mohl s ohledem na výši způsobené škody strávit za mřížemi až pět let.

Odcizené lešení

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v katastru obce Hostomice ukradl lešení. To bylo původně postavené u parovodu, který prochází rekonstrukcí, včera ale zaměstnanci zjistili, že ho někdo v rozmezí uplynulých tří dnů ukradl. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 112 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až pětiletý trest odnětí svobody.

9. dubna 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem