Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal obchody a restaurace

TEPLICKO - Vazebně stíhaného zloděje zajímaly cigarety a peníze a další zprávy. 

Vykrádal obchody a restaurace

     Ve vazební věznici skončil 35letý recidivista, který se na Teplicku dopustil několika krádeží. V minulosti 21krát odsouzený muž je podezřelý, že se koncem dubna vloupal v Teplicích do prodejny smíšeného zboží, kde ukradl peníze, cigarety a tabák. Po několika dnech se vloupal do pizzerie, odkud si odnesl mobilní telefon, tablet, peníze a cigarety. Je také podezřelý, že se o dva týdny později vloupal do stejné restaurace a odcizil cigarety, peníze a dva mobilní telefony.  

     V polovině června se vloupal do prodejny potravin, odkud si odnesl peníze, stovky krabiček cigaret a tabák. O den později vykradl v Trnovanech prodejnu potravin, zajímaly ho opět cigarety a finanční hotovost. Poslední krádeže se dopustil minulý týden v obci za Teplicemi, kde z prodejny ukradl peníze a cigarety. Část posledního lupu u něj policisté zajistili dříve, než cigarety stačil prodat, jak to udělal v předchozích případech. Poškozené připravil o majetek v celkové výši přes čtvrt milionu korun, není vyloučeno, že se jeho trestní stíhání rozšíří i o další skutky. Za mřížemi bude čekat na soud, u kterého si může vyslechnout verdikt až pětiletého trestu odnětí svobody.

Krást asi nepřestane

     Jen necelé tři měsíce je na svobodě 35letý recidivista a už má zase zaděláno na návrat do vězení. V minulosti 20krát odsouzený muž je podezřelý, že koncem května odcizil v teplické drogerii kosmetiku v celkové hodnotě téměř dvanáct set korun a se zbožím uloženým v tašce prodejnu opustil, aniž by za něj zaplatil. Koncem června vzal z regálu v obchodě toaletní vodu a odešel z prodejní plochy, na chodbě ho doběhla prodavačka, která mu zboží v hodnotě přes dva a půl tisíc korun odebrala.

     Je také podezřelý, že o tři dny později ukradl pánské toaletní vody za téměř 3 400 korun a se zbožím schovaným v batohu a kalhotách z obchodu odešel. Policisté mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu v případě odsouzení hrozí až tříleté vězení.

Úvěry nesplácí

     Až pět let by mohla strávit za mřížemi 46letá žena, která byla obviněna z úvěrových podvodů. Je podezřelá, že v rozmezí několika měsíců uzavřela nejméně sedm smluv o půjčkách a úvěrech v celkové výši přes čtyři sta padesát tisíc korun. Při sjednávání smluv uváděla nepravdivé údaje o svých příjmech a finančních závazcích, splátky navíc poškozeným společnostem neuhradila.

Řídila pod vlivem drog

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 36letá žena, kterou v polovině června zastavila v Teplicích policejní hlídka. U řidičky vykazující známky ovlivnění návykovými látkami byl proveden orientační test, který tuto domněnku potvrdil. Žena se podrobila lékařskému vyšetření a odběru krve, jejímž rozborem byla prokázána přítomnost metamfetaminu a jeho metabolitu amfetaminu v koncentraci, která vylučuje způsobilost k řízení motorových vozidel, navíc vůbec není držitelkou řidičského oprávnění. Včera si žena převzala sdělení podezření z přečinu, za který jí v krajním případě hrozí až roční vězení.

16. července 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem