Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal rozestavěné domy

TEPLICE - Hrozí mu tři roky vězení; Zaměřila se na oblečení...  

Vykrádal rozestavěné domy
     Policisté obvinili z přečinů krádeže 36letého muže, který se vloupal do několika nemovitostí v Krupce. Začátkem února vylezl na střechu zděného altánu, do kterého se pokusil neúspěšně vniknout, následně se vloupal
do rozestavěného domu na sousední parcele, kde však nenašel nic cenného. Vloupal se proto do dalšího rozestavěného domu, kde odcizil svítidla, elektrické ruční nářadí, vodovodní baterie a další věci v hodnotě přes 24 tisíc korun.
    Muž, který se loni v létě vrátil z vězení, vnikl i do dalšího rozestavěného rodinného domu v Krupce, kde odcizil klíče. S těmi se pak do nemovitosti několikrát vrátil a odcizil koaxiální a propojovací kabely v hodnotě asi tisíc korun. Muž je vyšetřován na svobodě, v případě odsouzení se může vrátit až na tři roky zpátky za mříže.
 
Zaměřila se na oblečení
     Z přečinů krádeže a krádeže ve stadiu pokusu se bude zodpovídat 30letá žena, která chtěla ukrást oblečení z prodejny v obchodním centru. Na prodejní ploše obchodu se sportovním vybavením si vzala kabelku a zimní bundu, se kterými se schovala do zkušební kabinky. Z věcí pak odstříhala ochranné prvky, všimla si ale, že ji sleduje zaměstnanec prodejny, proto věci v hodnotě tři tisíce korun odnesla zpátky do regálu, kde je odložila a z obchodu odešla.
     V minulosti několikrát trestně stíhaná žena má na svědomí i další krádež, které se dopustila koncem ledna. V prodejně s oděvy odcizila dámskou vestu v hodnotě 600 korun, pokud ji soudce uzná vinnou z přečinů, ze kterých jí bylo sděleno podezření, hrozí jí až tříleté vězení.
 
Podváděl při prodeji auta
     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat 27letý muž, který pracoval v teplickém autobazaru. Na základě smlouvy o zprostředkování prodeje prodal osobní vozidlo, utržených 40 tisíc korun však původnímu majiteli nepředal a peníze si nechal. Poškozenému drze tvrdil, že mu hotovost předal, což dokládal padělaným pokladním dokladem, na kterém zfalšoval podpis příjemce. Podpis poškozeného přidal i na zmocnění k prodeji a odhlášení vozidla, na jehož základě došlo k odhlášení auta. Pokud ho soudce uzná vinným z přečinu podvodu, ze kterého byl obviněn, může skončit až na dva roky za mřížemi.
 
Zloděj odnesl brambory
     Hliníkové schůdky a deset kilo brambor ukradl neznámý pachatel v Trnovanech. Zloděj se vloupal do suterénu činžovního domu, kde ze sklepní kóje odcizil věci za tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.
 
Vykradená garáž
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do garáže v Teplicích. Z té si odnesl dvě sady disků z lehkých slitin i s pneumatikami, čímž poškozenému způsobil škodu přes třicet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který zloději hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 16. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem