Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal zahrádky

CHOMUTOV - Hořel kontejner, Tentokrát měl majitel štěstí..... 

Vykrádal zahrádky
Obvinění hned z několika trestných činů si vyslechl 39letý muž z Droužkovic. Krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody se dopustil tím, že se postupně vloupal do několika chatek v zahrádkářské kolonii U Rybníčka. Postupoval stejně. Když se dostal dovnitř, všechno prohledal a následně odcizil různé věci. V jedné chatce kompletně vystříhal celou elektroinstalaci, další kabely sebral od elektrospotřebičů majitelů. Dále odnesl nářadí, řetězovou pilu, brusku, vařič, ledničku, sekačku, železné kolečko a další věci. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 79 tisíc korun. Poslední krádež spáchal tento týden, kdy byl následně zadržen i s lupem policejní hlídkou. Obvinění si převzal, vyšetřování nadále pokračuje, případ vyšetřují chomutovští policisté.   
 
Hořel kontejner
Na sídlišti Kamenná v Chomutově hořel kontejner na komunální odpad. Požár poškodil celou přední stěnu kontejneru, čímž došlo ke znehodnocení. Škoda se vyšplhala na 7 tisíc korun. Na místě zasahovali hasiči, technik se k příčině požáru dosud nevyjádřil. Bude-li zjištěno cizí zavinění, čeká na neznámého žháře obvinění z poškození cizí věci. Za uvedený trestný čin může skončit až na jeden rok za mřížemi.   
 
Tentokrát měl majitel štěstí
Na začátku letošního roku oznámil muž z Chomutova, že mu kdosi odcizil osobní vozidlo Fiat Tipo. Automobil ponechal zaparkovaný na ulici před panelovým domem ve Václavské ulici. Škodu vyčíslil na téměř 34 tisíc korun. Majitel měl tentokrát štěstí. Po několika dnech bylo vozidlo nalezeno nepoškozené na parkovišti před knihovnou na Palacké ulici v Chomutově, zmizelo však autorádio. Po nezbytných úkonech si majitel své auto převzal zpět, pátrání po pachateli krádeže nadále trvá.
 
Upravil plynoměr
Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí za podvod 72letému muži z okresního města. V domě, kde bydlí, na adrese Adámkova, totiž upravil plynoměr tím způsobem, že přetočil číselník a snížil tak spotřebu odebraného plynu. Poškozená firma vyčíslila škodu na 15 tisíc korun. Vyšetřování je vedeno na chomutovském policejním oddělení. 
 
Dostal půllitrem
V nemocnici skončil návštěvník jirkovského baru v Příční ulici. Po předchozí slovní potyčce s 24letým mužem z Droužkovic dostal totiž ránu do hlavy půllitrem. Způsobené zranění si vyžádalo zásah lékařů a následný převoz na ošetření do nemocnice v okresním městě. Policejní komisař obvinil násilníka z výtržnictví a z pokusu těžkého ublížení na zdraví. Co bylo příčinou celého incidentu, je předmětem dalšího vyšetřování.
 
Vybodovaný řidič
Poblíž klášterecké porcelánky kontrolovala policejní hlídka projíždějící vozidlo Škoda Felicie. Lustrace prokázala, že 59letý místní obyvatel pozbyl řidičské oprávnění z důvodu dosažení plného počtu v bodovém hodnocení řidičů a tudíž má vyslovenou blokaci svého řidičáku. Mužovo jednání policisté vyhodnotili jako maření výkonu předního rozhodnutí a vykázání.   
 
9. ledna 2013  
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem