Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádali auta

CHOMUTOV - Za dva měsíce osmnáct aut a jedna pergola, Bez kotle i bez peněz, Bydlí, neplatí.... 

Osmnáct aut, jedna pergola
23letý muž z Loun a jeho 34letý společník z Klášterce nad Ohří během dvou uplynulých měsíců opravdu nezaháleli. Na různých místech v Klášterci nad Ohří se postupně vloupali do zaparkovaných vozidel. Značky si nevybírali, svoji pozornost však zaměřili především na autorádia. Bez povšimnutí nenechali ovšem ani nářadí, vysavače, peníze, růženec, televizor, alkohol a další věci. Několik krádeží spáchali společně, některé každý zvlášť. Obyvatel města kromě vykradených aut vnikl na pozemek rodinného domu a z pergoly na zahradě sebral zahradní nářadí, kabel  a alkohol. Za sebou zanechali celkovou škodu za téměř 105 tisíc korun. Muži byli zadrženi, obviněni z krádeže a poškození cizí věci. Následovalo umístění do cely předběžného zadržení a na státní zastupitelství byl podán návrh na vzetí do vazby. Soudkyně Okresního soudu rozhodla o vazbě, policejní eskorta je proto doprovodila do vazební věznice v Litoměřicích. Ve vyšetřování nadále pokračují kadaňští kriminalisté.

Bez kotle i bez peněz
Až pět let za mřížemi hrozí v případě odsouzení 34letému muži z Nového Města na Moravě za trestný čin podvodu. Uvedeného jednání se muž dopustil v polovině dubna, kdy se ženou z okresního města uzavřel objednávku na dodání kombinovaného kotle. Téměř 85 tisíc korun zaplatila poškozená fakturou, ale do současné doby nemá ani kotel, ani jí nebyla vrácena zpět uvedená částka. Skutek vyšetřují chomutovští policisté.Bez kotle i bez peněz.mp3

Bydlí, neplatí
51letá žena a 50letý muž z Chomutova se svým jednáním dopustili trestného činu krádeže. V místě trvalého bydliště se ve společných prostorách domu napojili neoprávněně na elektroměr a odebírali tak elektřinu, za kterou řádně neplatili. Poškozené firmě od listopadu 2012 do února letošního roku způsobili škodu za téměř 38500 korun. Případ nadále vyšetřují chomutovští policisté.

Vnikl do buňky
Do stavební buňky, která slouží jako sklad, vnikl 31letý Jirkovák. Minulý týden přelezl oplocení domu ve Vrskmani a z místa odcizil motorovou pilu a horské jízdní kolo. Muž, kterému věci patří, vyčíslil celkovou škodu na 12500 korun. Jirkovští policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Se svědky nepočítal
Policejní hlídka zadržela v zahradní kolonii Jezerní 24letého obyvatele Jirkova. Ten překonal oplocení a na zahradách chtěl najít nějaký šrot, který by mohl prodat nebo věci, které by mohl sníst. Ve dvou případech však narazil na majitele zahrádky, kteří ve svých altánech již bydleli. Nic jiného mu tedy nezbylo, než kolonii opustit. Škoda sice nevznikla žádná, ale muž je podezřelý z pokusu krádeže a porušování domovní svobody. Navíc policisté zjistili, že za majetkovou trestnou činnost byl odsouzen Okresním soudem Chomutov teprve v únoru letošního roku. Se svědky nepočítal.mp3

Zmrzlinu i pivo
Chomutovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který vnikl do zahradní chatky v obci Údlice. Uvnitř stavení všechno prohledal a odcizil troje kolečkové brusle, batoh, klíče, několik lahví piva a dva kusy nanukových dortů. Majitel vyčíslil celkovou škodu na necelých 9 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

10. června 2014
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem