Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vykradená a poškozená vozidla

Tábor – Mladá Vožice – Pozor na parkovištích u hřbitovů. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Policisté pátrají po pachateli, který se v odpoledních hodinách pátku dne 7. března 2014 zaměřil na vykrádání zaparkovaných osobních vozidel u hřbitovů. Předpokládal, že zde majitelé zanechají své tašky s osobními doklady a s cennostmi. Ve dvou zatím oznámených případech mu jeho tip vyšel. Navíc, zřejmě z obavy, aby nemohl být v případě přistižení pronásledován, poškodil pneumatiky vykradených vozů.
Takovéto případy byly policistům oznámeny uvedeného dne z parkovišť u hřbitova v Mladé Vožici a v Chotovinách. V prvém případě si pachatel všiml černé koženkové tašky, odložené na zadním sedadle osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia. Rozbil tak okno u pravých zadních dveří, prořízl pravou zadní pneumatiku a tašku odcizil. Majitel přišel o osobní a další doklady, finanční hotovost a dva mobilní telefony.
Stejně tak dopadla majitelka osobního vozidla tovární značky Renault na parkovišti u hřbitova v Chotovinách. Svou bílou dámskou kabelku nechala ležet na předním sedadle. Pachatel tak rozbil okno u levých předních dveří, prořízl levou přední pneumatiku a zmizel i s kabelkou. Žena tak přišla rovněž o osobní doklady, finanční hotovost a svůj mobilní telefon.
Souhrnná hmotná škoda dosáhla částky bezmála 30 000 korun, další starosti, problémy a následné nemalé výdaje nepočítaje. Po pachateli pátrají policisté místně příslušného Obvodního oddělení PČR Mladá Vožice.
Opakovaně upozorňujeme, že zanechávat své cennosti ve vozidlech, byť na odlehlejším místě a na krátkou chvíli, se nemusí vyplatit. Zároveň žádáme každého, kdo by k uvedeným skutkům mohl poskytnout jakékoliv další důvodné informace, a to nejen od výše uvedených hřbitovů, ale rovně od dalších parkovišť u hřbitovů v regionu, kde se pachatel či pachatelé, s určitostí ve vozidle, mohli uvedeného dne rovněž vyskytovat, aby své poznatky sdělil policistům na jejich služebně v Mladé Vožici, na telefonním čísle 974 238 720, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
11. března 2014
 

vytisknout  e-mailem