Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vykradená auta na Jablonecku

JABLONEC N/N - Po zlodějích policisté pátrají. 

Jablonecké policisty zaměstnávají zloději, kteří se během 9. a 10. února vloupali do několika zaparkovaných aut a způsobili tak jejich majitelům nemalé škody. Asi nejvyšší škodu způsobil neznámý zloděj německému turistovy, který měl své auto - VW Passat  - zaparkované v Kostelní ulici za hotelem. Z auta mu odcizil  notebook včetně brašny, tiskárnu, různé dokumenty a spoustu drobného materiálu a pracovního nářadí. Škoda nebyla skutečně nijak malá - zloději se podařilo odnést věci za sto tisíc korun

Bohužel podobně nemilou zkušenost má také další německý turista, který měl svůj vůz - VW Multivan, zaparkovaný poblíž chalupy v Tanvaldě. Ale ani od tohoto auta neodešel zloděj s nepořízenou. Uvnitř si vzal fotoaparát za pět tisíc korun, ale daleko vyšší škodu způsobil poškozením auta. Uvnitř totiž poškodil zajišťovací páku volantu s dalším bezpečnostním prvkem, poškodil zajišťovací páku, která byla spojena s brzdovým pedálem a poškodil zámek auta. Škoda se tak vyšplahala na 85 tisíc korun.

Dalším poškozeným je rovněž cizinec, a to německá turistka. Poškozená je také majitelkou VW Multivan, ale svůj vůz měla zaparkovaný ve Smržovce. Poté, co zloděj auto poškodil a dostal se dovnitř, sebral 600 euro. Z auta vzal i spínací skříňku a autonavigaci, a bez povšimnutí nenechal ani sluneční brýle a zhruba dvě desítky CD, které rovněž vzal. Zřejmě to bylo stále málo, a proto se ještě podíval pod kapotu auta, odkud vzal plastový kryt z autobaterie. Zloděj tak odcizením věcí a poškozením auta způsobil německé turistce škodu přes 82 tisíc korun.

Ve všech těchto případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření z krádeže a provádějí další opatření, která by vedla k dopadení pachatele či pachatelů této trestné činnosti.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 461 207

vytisknout  e-mailem