Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradená chatka

TEPLICE - Chatu navštívil nezvaný host; V kufru našel skiboby a další zprávy.  

Vykradená chatka
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v katastru obce Hrobčice vykradl zahradní chatku. Zloděj vnikl do sklepa chatky a následně po překonání petlice do další místnosti, ze které odcizil motorovou pilu v hodnotě čtyři tisíce korun. V případě dopadení se bude pachatel zodpovídat z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které může „dostat“ až tříletý trest vězení.
 
V kufru našel skiboby
     Skiboby odcizil zatím neznámý zloděj z vozidla zaparkovaného v Teplicích. V nočních hodinách rozbil sklo na dveřích zavazadlového prostoru, ze kterého vzal skiboby, jejichž hodnotu poškozený vyčíslil na 2300 korun. Daleko větší škodu však pachatel způsobil poškozením vozidla, předpokládané náklady na opravu jsou kolem deseti tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Z mostu zmizelo zábradlí
     Duchcovští policisté vyšetřují krádež zábradlí, které zmizelo z mostu v katastru Zabrušan. Někdy v průběhu listopadu odcizil neznámý pachatel 20 metrů ocelového zábradlí včetně objímek a rozpěrek. Na základě vyčíslení škody, kterou poškozená organizace vyčíslila na 16 tisíc korun, byl případ z přestupku překvalifikován na přečin krádeže, za který hrozí lapkovi až dva roky za mřížemi.
 
Ukradený telefon
     Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, kterého se dopustil zatím neznámý pachatel v Chudeřicích. Ze stolu v kanceláři výrobní haly odcizil volně odložený mobilní telefon v hodnotě devět tisíc korun. Pokud se podaří zjistit zlodějovu totožnost, hrozí mu až dvouleté vězení.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 18. 12. 2013 kolem 13:25 hodin v Proboštově, ul. Meziškolská. Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil levé zpětné zrcátko zaparkovaného automobilu značky Škoda a z místa nehody ujel, aniž by splnil povinnosti uložené zákonem.
    Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 19. 12. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem