Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vykradená vozidla

BĚLÁ POD PRADĚDEM - Pachatelům se moc daleko ujet nepodařilo. 

Díky rychlé reakci svědků a policistů byly během půl hodiny po oznámení dopadeny tři osoby, které vykradly vozidla v Bělé pod Pradědem. Čtyřiatřicetiletý muž z Přerova a dvě ženy ve věku 40 a 42 let z Prostějova přijeli do Bělé pod Pradědem osobním vozidlem zn. Renault Megane. Muž si na odstavné ploše všiml dvou neuzamčených vozidel. Dvaačtyřicetiletou ženu jako řidičku nechal zastavit a domluvil se s ní, aby kousek poodjela. Z vozidel odcizil příruční tašku s osobními doklady a platební kartou, finanční hotovost nejméně 9.000 Kč, nový fotoaparát zn. Olympus, mobilní telefon apod. Všechny věci v hodnotě přes 17.000 Kč. Hned po krádeži 42letá řidička s vozidlem přijela na místo, nabrala svého kumpána a odjela směrem na Jeseník. Po cestě převzala 40letá žena platební kartu, se kterou se v Jeseníku pokusila z bankomatu vybrat finanční hotovost. Díky neznalosti PIN kódu se jí to však nepodařilo.

Oba poškození muži na ztrátu věcí přišli vzápětí. Neváhali a kontaktovali policii. Protože muži zaznamenali průjezd vozidla zn. Renault Megane a dokonce dokázali i dobře popsat podezřelého muže, vyhlásili policisté po vozidle i osádce pátrání. Podezřelé osoby nakonec zadrželi na jesenické čerpací stanici.

Čtyřicetiletá žena si od kriminalistů vyslechla podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, její o dva roky starší kolegyně si vyslechla podezření z pomoci k přečinu krádeže a 34letý muž si vyslechl podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Všichni tři byli poté postaveni před soud.

Čtyřiatřicetiletý muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že v posledních třech letech byl pro stejné jednání pravomocně odsouzen.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

9. května 2016

vytisknout  e-mailem