Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradené auto turistů

ÚSTÍ NAD LABEM - Cizinci přišli o zavazadla. 

Dva muži z Německa přijeli obdivovat skály v Tisé, závěr výletu byl pokažen vykradením jejich vozu.
Včera si otec se synem vyjeli na lezeckou výpravu do skal za obcí Tisá. Automobil Audi A6 stříbrné barvy nechali po jedenácté dopolední zaparkován u silnice, vzali své horolezecké náčiní a vyrazili do skal. Při návratu kolem sedmé večer zjistili, že jim byly odcizeny batohy s osobními věcmi. Dali si tedy do vozidla věci, které měli s sebou a odjeli do obce Tisá krádež oznámit na policii. 
Způsob vniknutí do vozidla byl určen skrze zámek zavazadlového prostoru, který pachatel strhl a tím zůstal nefunkční.
 
Celková škoda byla vyčíslena na téměř 100 tisíc korun.
 
 
Letní krádeže kol a střešních nosičů
V neděli odpoledne se vrátil majitel vozu Ford S-Max z projížďky na kole ke svému vozu na Střekovském nábřeží a našel pouze prázdné místo po čtyřech nosičích kol značky Thule ProRide 591stříbrno černé barvy. Nosiče byly odmontovány násilím, škoda na poškození a odcizení činí 7 tisíc korun.
 
O víkendu policisté řešili krádeže kol ze sklepů
V jednom případě si zloděj došel pro kolo do rodinného domu v ulici Ke Koňskému trhu. Majitelé si zapomněli zamknout branku do zahrady, a tím usnadnili nezvanému návštěvníkovi cestu do domu. U vchodových dveří na terasu stálo dětské jízdní kolo v hodnotě 2 500 korun, které si zloděj odnesl.
 
Další krádež byla nahlášena z ulice Vojanova, kde zloděj vnikl do sklepní kóje jednoho z bytů a po prohledání celého prostoru odnesl horské jízdní kolo značky ROCH MACHINE, model Elnino, bledě modro bílé barvy s odpruženou přední vidlicí, se silným rámem s nápisem 19,5 a vpředu s černou látkovou taškou na psa, čímž byla  poškozené způsobena škoda 20 tisíc korun.
 
Krádež světlometů u zaparkovaného vozu
V sobotu v ulici U Viaduktu v Brné, na odstavné ploše určené pro vozidla návštěvníků cyklostezky. Demontáží někdo odcizil  z motorové části vozidla Škoda Octavia zelené metalízy dva přední světlomety BI-Xenon s funkcí "Corner" v hodnotě 25 tisíc korun. Firmě vlastnící vůz způsobil ještě škodu ve výši 5 tisíc korun, jelikož pojišťovna bude vyžadovat zaplacení spoluúčasti v této hodnotě.
 
 
 
Ústí nad Labem, dne 9.7.2013
nprap.Valerie Bartošová

vytisknout  e-mailem