Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradené auto u Červeňáku

LOUNY - Škoda přesahuje dvacet tisíc korun... 

V neděli odpoledne se dosud nezjištěný pachatel vloupal do zaparkovaného vozidla zn. VW Caddy. K události došlo po třetí hodině odpoledne pod kopcem Červený vrch u Dobroměřic na Lounsku. Během krátké chvilky rozbil zloděj sklo pravých předních dveří a z auta odcizil odložený batoh a tašku s různými věcmi včetně dvou mobilních telefonů. Poškozený škodu vyčíslil na celkem 25 450 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

Ukradená nafta

Krádež nafty byla v sobotu v noci nahlášena z parkoviště u benzinové čerpací stanice v Dobroměřicích u Loun. Z uzamčené palivové nádrže zaparkovaného nákladního vozidla zn. Volvo ji měl během několika minut odcizit dosud nezjištěný pachatel. Zmizelo celkem 260 litrů paliva v hodnotě 9 100 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu a po pachateli pátrají.

Opilý cizinec řídil a boural

V pátek, kolem 18. 30 hodin, usedl za volant motorového vozidla zn. Opel Vectra B Caravan a řídil jej 24letý cizinec. S vozem jel po silnici I. třídy ve směru od Panenského Týnce na Louny. Na obchvatu obce Sulec, v důsledku požitého alkoholu, nezvládl řízení a vjel do silničního příkopu. Ve snaze vyjet, narazil pravou přední částí vozidla do dopravní značky, kterou vyvrátil a poškodil. Dále ve zběsilé jízdě pokračoval směrem na Louny, když na nezpevněné části komunikace narazil do betonového krytu kanálové vpusti. Ten poškodil, ale jel dál. Od tohoto místa ujel ještě několik desítek metrů, ale poté musel zastavit, neboť na pravé krajnici vozovky byla porucha. Dechová zkouška, kterou u něj policisté provedli, ukázala nejprve 3, 39 promile alkoholu v dechu a po 30 minutách 1, 97 promile. Na místě policisté zadrželi dotyčnému řidičský průkaz a po provedeném lékařském vyšetření spojeném s odběrem krve jej umístili do policejní cely. Následující den byl mladý cizinec obviněn komisařem služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 28. května 2012

 

vytisknout  e-mailem