Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vykradené domy

LIBEREC - Mizí televize i plastová okna. 

Policisté z Hrádku nad Nisou prošetřují vloupání do rodinného domu, ke kterému došlo přes den, během 16. listopadu. Zloděj vykopl u domku v Dolním Sedle dveře a pak si z něho odnesl plazmovou televizi. Škoda je zatím vyčíslena pouze předběžně, a to na devět tisíc korun.

Daleko vyšší škodu má majitel domku v Křižanech, který právě rekonstruuje. V noci ze 17. na 18. listopadu z něho vzal, co se dalo. Majiteli z domu sebral více jak desítku plastových oken v různých rozměrech. Nenechal tam ani plastové okno balkonových dveří. Zřejmě ale stále nebyl spokojen se svým "úlovkem", a proto se vloupal i do prvního patra domu. Tam vzal kliky a krytky na plastová okna. Podle předběžných odhadů bude škoda přesahovat šedesát tisíc korun. Ani v tomto případě není zatím vyčíslení  škody konečné. Případ šetří kriminalisté pro podezření z krádeže.

Ale ani oplocený materiál není před zloději v bezpečí. Rovněž v noci ze 17. na 18. listopadu, tentokrát v Liberci 15, ukradl zloděj izolaci. Ta byla umístěna v kleci jedné z firem, která tento materiál prodává. Zloděj si s tím nedělal velké starosti. Pletivo přestřihl a několik kusů izolačního materiálu si odnesl. Firmě tak vznikla škoda za šest tisíc korun.

por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
19. 11. 2010

vytisknout  e-mailem