Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vykradení bytu

Během spánku přišel o věci za několik desítek tisíc korun.  

Že pozvat úplně neznámé lidi do svého bytu se nevyplatí, zjistil pětatřicetiletý muž ze Žižkova. Ten se totiž v noci ze soboty na neděli 19. září seznámil v baru v Bořivojově ulici s cizím mužem a ženou. Jelikož si rozuměli, tak je pozval k sobě domů na skleničku, s tím, že budou v pití pokračovat u něj doma. Jenže po pár vypitých kalíšcích alkoholu majitel bytu usnul a právě to se mu stalo osudným. Když se totiž probudil, tak zjistil, že nepřišel jen o nové „kamarády“, kteří mezi tím z bytu odešli, ale i o šperky, platební kartu, dvě elektrické kytary, kameru, mobilní telefon a další elektroniku. To vše si totiž podařený páreček zřejmě stačil odnést mezi tím, co poškozený spal. Celkově mu tak způsobili škodu ve výši 70 tisíc korun.

Ještě ten samý den zachytily bezpečnostní kamery u bankomatu muže, který se z kradené karty pokusil vybrat peníze. To se mu však nepodařilo, jelikož ji majitel stihl zablokovat. Nicméně právě díky tomuto pokusu o výběr nyní známe podobu podezřelého muže, který byl v noci spolu s neznámou ženou v bytě poškozeného.

Policisté z místního oddělní Žižkov celý případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let a to z důvodu spáchání větší škody.

Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte prosím linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 21. 11. 2015

Odkazy do noveho okna

Podezřelý

Podezřelý 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem