Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vykradl a zapálil sklad, pokusil se vloupat do restaurace

České Budějovice - Majitel restaurace proti němu použil zbraň, pachatel skončil v nemocnici a pak v rukách kriminalistů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Českobudějovičtí kriminalisté se v těchto dnech intenzivně zabývají dvěma případy, které má na svědomí jeden pachatel. Je to muž (36 let) z Českobudějovicka. Kriminalisté muže obvinili hned ze dvou trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
Pachatel na konci října zamířil do obce Planá u Českých Budějovic, překonal oplocení a dostal se do areálu, kde stojí budova s několika sklady. Muž se postupně dostal do šesti z nich a ukradl odtud různé nářadí, prodlužovací kabely, motorovou naftu či poškodil elektroinstalační krabice. Ve skladu následně vznikl požár, který má na svědomí s největší pravděpodobností právě tento muž. Při požáru vznikla škoda, za více než 400 000 korun. Celková výše škody způsobená krádeží a poškozením se tak vyšplhala na více než 600 000 korun.
 
Pachatel se pak o měsíc později vydal do městské části Čtyři Dvory, kde vnikl na pozemek u jednoho domu s restaurací. V okamžiku, kdy vysadil z pantů vstupní branku a vnikl do pergoly restaurace, ho přistihl majitel objektu. Pachatele vyzval, aby se zastavil. Ten však měl mít v ruce bezmála metrový dřevěný hranol a na výzvy majitele nereagovat. Naopak, postupoval směrem k němu. Ten v obavě o svůj život a zdraví použil proti zloději svoji legálně drženou zbraň nabitou plastovými střelami a vystřelil. Zasáhl ho do dolní končetiny. Okamžitě mu pak přivolal rychlou záchrannou pomoc. V ten okamžik však pachatel využil situace a uprchl. Policisté ho zadrželi poté, co se muž nechal ošetřit v českobudějovické nemocnici.
 
Případ si převzali českobudějovičtí kriminalisté, kteří zjišťují všechny okolnosti této události. Muž je stíhán na svobodě. Již v minulosti byl odsouzen za obdobný trestný čin.
 
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
4. prosince 2014

vytisknout  e-mailem