Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vykradl byt v přízemí

Přes balkón zloděj vnikl do bytu v krajském městě  

 

 

Hradečtí policisté pátrají po zloději, který se za bílého dne vloupal do přízemního bytu ve Věkoších v Hradci Králové.
Neznámý pachatel nejprve vylezl na balkón. Po rozbití skla balkónových dveří se dostal dovnitř. Zloděj využil doby, kdy podnájemnice nebyla doma.
Poškozená odešla v pondělí 31. května 2010 krátce po sedmé hodině ráno do zaměstnání. Nemilé překvapení na ní čekalo, když se vrátila deset minut po osmnácté hodině domů. V bytě 2+1 nacházejícího se v ulici K Sokolovně totiž nalezla všechny skříně a zásuvky otevřené. Žena ihned zavolala policii.
Na místě policisté zjistili, že zloděj celý byt prohledal a odcizil kosmetiku v hodnotě pět tisíc korun a šperky v ceně 49 tisíc korun. Způsobenou škodu na balkónových dveřích oznamovatelka odhadla na jeden tisíc korun.

Svědci popsaného případu, kteří by mohli poskytnout informace důležité k jeho objasnění, se mohou přihlásit na bezplatnou linku tísňového volání 158.

Případ je šetřen pro podezření z přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden až pět let.

Vyzýváme obyvatele těchto bytů k větší opatrnosti a všímavosti. V případě výskytu cizích podezřelých osob či zjištění jakéhokoliv podezření okamžitě volejte policii.

nprap. Anna Pešavová - 1. června 2010 
 

vytisknout  e-mailem