Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vykradl čtyři prodejny

Nový Jičín - Na místě nechal mobil  

Zloděj, který se v noci 24. ledna vloupal do prodejny potravin v Suchdole nad Odrou má na svědomí i vloupání do jiných prodejen na území Novojičínska.
Všechny prodejny potravin „navštívil“ v průběhu měsíce prosince až ledna. Pokaždé kusem betonu či dlažbou rozbil výlohy. Vzniklým otvorem vnikl dovnitř, rychle sebral, co viděl a z místa utekl. Odcizené cigarety, alkohol a cukrovinky použil pro svou potřebu a z části rozprodal. Větší škodu než odcizením zboží způsobil na zařízení a vybavení prodejen.

Bylo jen otázkou času, kdy se zloděje podaří chytit. U všech těchto krádeží vloupáním zajistili policisté stopy. Služební pes určil jeho přístupové i únikové trasy. Nicméně pomohla náhoda. V jednom z případů zanechal na místě mobilní telefon.

Podezřelého 42letého muže jsme zadrželi v jeho bydlišti. Část odcizených věcí vydal a u výslechů se následně doznal k dalším případům. 
Jeho jednání prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu krádež a poškozování cizí věci. Způsobená škoda na prodejnách překročila hodnotu odcizených věcí několikanásobně. Rozbité výlohy, poškozené zařízení a rozbité litinové topení způsobilo vytopení prodejny. Poškození vyčíslili vzniklou škodu v řádu desítek tisíc korun.  

 
Nový Jičín 27. 1. 2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem