Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl dům dědovi

TEPLICE - Okradený přivedl pachatele až na služebnu; Z auta zmizely nosiče... 

Okradený přivedl pachatele až na služebnu
     Až tři roky vězení hrozí 23letému muži, který si chtěl přilepšit krádeží. Za oběť si zvolil svého příbuzného, u kterého několik dní před krádeží přespal. V nočních hodinách pak vnikl do rodinného domu svého dědy, ze kterého odcizil notebook, kameru, fotoaparát a další věci za 24 tisíc korun. Poškozený ale pojal podezření, že zlodějem mohl být jeho nezdárný vnuk a začal jej sám hledat. Večer pak svého příbuzného přivedl na policejní služebnu, kde se mladík ke krádeži doznal. Policisté mu sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování svobody. U soudu mu jistě přitíží i skutečnost, že byl za majetkovou trestnou činnost v uplynulých třech letech pravomocně odsouzen.
 
Z auta zmizely nosiče
     O střešní příčníky včetně čtyř nosičů na kola přišel během víkendu majitel osobního vozidla Ford. Neznámý pachatel mu ze zaparkovaného vozidla značkové nosiče v hodnotě 13 tisíc korun odcizil, k poškození vozidla nedošlo. Policisté věc vyšetřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Vloupání do chat
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru obce Hrob vloupal do dvou rekreačních chat. V první chatě zloděj pouze vypil část vychlazeného nápoje z lednice, ve druhé již byl úspěšnější a odnesl si dva notebooky za více jak 24 tisíc korun. Pokud bude pachatel vypátrán, hrozí mu u soudu za přečiny krádeže a porušování domovní svobody rozsudek, který ho může poslat až na tři roky za mříže.
 
 
Teplice, 20. 6. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem