Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vykradl dům, nyní už je ve vězení

LIBERECKO - Ve druhé polovině loňského roku se vloupal do rodinného domu v obci Radimovice. Z domu odcizil věci za 180 tisíc korun. Nyní si již pachatel odpykává trest ve vězení pro jinou trestnou činnost. 

Policistům z Obvodního oddělení Hodkovice nad Mohelkou se podařilo objasnit případ krádeže vloupáním do rodinného domu v obci Radimovice. Ke krádeži došlo ve druhé polovině loňského roku, v období od 28. srpna do 16. prosince, a jak se později ukázalo, má ji na svědomí 26letý muž z Trutnovska. Muž vnikl do domu poté, co vypáčil garážová vrata. Z domu následně odcizil 12 kusů radiátorů, elektrokotel, expanzní nádobu, cca 25 m měděných trubek a řídící jednotku k topení. Odcizením těchto věcí způsobil majiteli domu škodu za 180 tisíc korun. Dalších 10 tisíc korun škody způsobil poškozením zařízení domu.

Policisté vě věci prováděli šetření a podařilo se jim zjistit, že muž v minulosti tento rodinný dům obýval. V domě tak po něm zůstaly některé dokumenty, kde figurovalo jeho jméno. Muž prostředí domu dobře znal. Policistům se šetřením podařilo u muže zajistit nepatrné množství měděných trubek, které pocházely z uvedeného rodinného domu. Zbylou část odcizených věcí se jim zajistit nepodařilo.

V současné době muž čelí obvinění z přečinů "Krádeže", "Poškození cizí věci" a "Porušování domovní svobody", za které mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Trestní stíhání probíhá ve vězení, neboť muž si odpykává trest odnětí svobody za jinou trestnou činnost. Nyní bude záležet na rozhodnutí soudu, zda se muži pobyt za mřížemi protáhne.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
18. února 2014

vytisknout  e-mailem