Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl dvě auta

TEPLICE - Vzal nářadí i autosedačku; Nezáviděníhodné probuzení... 

Vykradl dvě auta
      Policisté dopadli zloděje, který má na svědomí nejméně dvě vloupání do vozidel. Podezřelý začátkem června vnikl v Teplicích do zavazadlového prostoru zaparkovaného vozidla, ze kterého odcizil drobné ruční nářadí v hodnotě jeden tisíc korun. O týden později se v nočních hodinách po překonání zámku zadních dveří vloupal do dalšího automobilu, ze kterého odcizil část kočárku a dětskou autosedačku, navíc přeřízl bezpečnostní pás, kterým byla autosedačka fixována. Celkem lapka způsobil škodu ve výši 15 tisíc korun, vyšetřovatel ho obvinil ze spáchání přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
Vykradl dvě auta.wav 
 
Nezáviděníhodné probuzení
     Nezáviděníhodný zážitek má 37letý muž z Bystřan, který se ve svém bytě vzbudil uprostřed plamenů. Dnes po půlnoci se vrátil domů a před usnutím si zapálil. Náruživého kuřáka ale přemohl spánek a muž usnul s hořící cigaretou v ruce. Od nedopalku se rozšířil požár, který zlikvidoval vybavení pokoje, svědci, kteří ucítili kouř, poté zalarmovali hasiče. Policisté ihned po oznámení vyjeli na místo a boucháním na dveře probudili muže, který za chvíli ze zadýmeného bytu vyšel i se svým psem. Naštěstí se pouze nadýchal zplodin a měl jen dýchací problémy, vážnějšímu zranění unikl. Škoda zatím nebyla vyčíslena, muž ale zřejmě bude čelit podezření ze spáchání přestupku proti zákonu o požární ochraně, za který mu může být v krajním případě vyměřena až dvacetitisícová pokuta.
Nezáviděníhodné probuzení.wav 
 
Zpronevěřil peníze
Obvinění z přečinu zpronevěry předali kriminalisté 34letému muži, který zastával začátkem roku funkci předsedy teplického občanského sdružení. Od jednotlivých osob vybral formou členských příspěvků téměř 17 tisíc korun, které měl svěřeny do doby, než založí pro sdružení bankovní účet. Z vybraných peněz prokazatelně vydal na činnost klubu šest tisíc korun, zbylých necelých 11 tisíc si ponechal pro svou vlastní potřebu. V případě, že bude obviněný odsouzen, mu hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Vloupání do sklepa
     Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody 36letému zloději, který v Krupce vykradl sklep. Podezřelý začátkem června za pomoci shodného klíče vnikl do sklepních prostor v domě, kde se vloupal do kóje, ze které odcizil elektrospotřebiče různých značek, oblečení, hračky a nádobí. Poškozená vyčíslila celkovou škodu na téměř 12 tisíc korun, soudce může lapku poslat až na tři roky do vězení.
 
Vyšplhal tři metry
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do bytu. Poté, co vyšplhal do třímetrové výšky, vnikl přízemního bytu, odkud odcizil peníze, dva notebooky, televizor, videokameru a další elektroniku. Majitel bytu předběžně vyčíslil škodu na 50 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 26. 6. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem