Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl dvě auta, už je ve vazbě

CHOMUTOV - Střet seniorky s vozidlem, Předložil falešný řidičák.... 

Vykradl dvě auta, už je ve vazbě
Chomutovští policisté zadrželi 26letého muže z Jirkova, který má na svědomí vloupání do dvou zaparkovaných vozidel. Na začátku března vnikl v ulici Karolíny Světlé do vozidla VW Golf, rozlomil spínací skříňku, nastartoval a odejel. O několik dní později pak vnikl v obci Hora sv. Šebestiána do nákladního vozidla Mercedes Benz. Z kabiny řidiče sebral kabel od navigace, autorádio, dva držáky na mobilní telefony a další věci. Majitelům vznikla celková škoda za 46 tisíc korun. Muž byl zadržen, obviněn z krádeže a poškození cizí věci. Vzhledem k minulosti, kdy byl odsouzen za obdobné jednání, skončil po nezbytných úkonech v policejní cele a na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz soudce Okresního soudu Chomutov byl obviněný eskortován do vazební věznice v Litoměřicích.
 Vykradl dvě auta, už je ve vazbě.mp3
 
Střet seniorky s autem
Včera vyšetřovali dopravní policisté nehodu, která se stala v Otvicích. S renaultem tudy projížděla 51letá žena po silnici II/251 ve směru od Jirkova. Poblíž zahrádkářské kolonie jí náhle vstoupila před vozidlo 73letá seniorka. Zastavit vozidlo již žena nestačila a došlo ke kolizi. Zraněná chodkyně byla letecky přepravena do nemocnice v Ústí nad Labem. Alkohol byl u řidičky renaultu vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou, na vozidle vznikla škoda ve výši 3 tisíce korun. Okolnosti nehody jsou nadále předmětem dalšího vyšetřování.
Střet seniorky s autem.mp3 
 
Předložil falešný řidičák
V Lipské ulici kontrolovala hlídka policistů projíždějící vozidlo Audi A4. 41řidič – cizinec, předložil ke kontrole řidičský průkaz, který jevil známky padělání. To, že by se mohlo jednat o falzum, následně potvrdili i přivolaní policisté z cizinecké policie. Muž byl zadržen, je podezřelý z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny. Za uvedený čin hrozí pachateli až tříletý trest odnětí svobody. Vyšetřování nadále pokračuje.  
 Předložil falešný řidičák.mp3
 
Chtěl peníze a cigarety
Chomutovští policisté obvinili z loupeže 23letého místního obyvatele. Před časem oslovil v městském parku poškozeného, chytil ho za ruku a požadoval peníze a cigarety. Následně za ním šel, vytrvale žádal o vydání věcí a chtěl poškozeného prohledat. Poškozený odmítal, ale když muž vytáhl použitou injekční stříkačku a vyhrožoval zraněním, dal mu cigaretu a dvacet korun. Ke zranění nedošlo. Obvinění z loupeže si muž převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Poškodil kameru a dveře

 

Jirkovští policisté zasahovali první únorový den v ulici 5. května. 27letý muž zde nejdříve rozbil u vchodových dveří nainstalovanou bezpečnostní kameru a pak nožem poškodil vstupní dveře do domu. Oprava poškozených věcí bude společenství vlastníků stát nejméně 15 tisíc korun. Muži bylo sděleno podezření z trestného činu poškození cizí věci.
 
Nadýchal přes dvě promile
V klášterecké ulici 17. Listopadu kontrolovali policisté projíždějící vozidlo Citroen AX, které řídil 31letý místní obyvatel. Provedená dechová zkouška potvrdila, že muž před jízdou požíval alkoholické nápoje. Nadýchal 2,24 a 1,99 promile. Svým jednáním naplnil skutkovou podstatu trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za uvedený čin mu v případě odsouzení hrozí peněžitý trest nebo až roční pobyt ve vězení. Protiprávní jednání vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Na masáž nešel
Vniknutí do masérského salonu vyšetřují chomutovští policisté. Kdosi vnikl po zavírací době dovnitř, sebral peníze, nářadí v pouzdru a poškodil lampu. Pak přešel do sousedního kosmetického salonu a za zásuvky u psacího stolu sebral peněženku s hotovostí. Celková škoda se vyšplhala na 22 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.
 
Neměl být nikdo doma
Z porušování domovní svobody je podezřelý neznámý muž, který vnikl do domu v Dukelské ulici. Nezajištěnými vrátky se kdosi dostal na pozemek domu a nezajištěnými vchodovými dveřmi se dostal až do samotného domu. V dětském pokoji si vybral ze skříně dámské oblečení a chtěl odejít. Vyrušil ho však oznamovatel, který se na místě objevil. Lup upustil na schodech a z místa utekl. Po totožnosti neznámého nyní pátrají policisté z Jirkova.
 
Tiskárna i klec na králíka
Vloupání do sklepa vyšetřují jirkovští policisté. V ulici SNP se kdosi dostal do sklepních prostor domu a z kóje poškozeného sebral tiskárnu, hifi věž a klec na králíka – věci v hodnotě 1400 korun. Další dvě stokoruny bude stát oprava poškozených věcí. V případě dopadení pachatele bude obviněn z krádeže a porušování domovní svobody.
 
11. března 2014
nprap. Marie Pivková 
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf. 974 433 207
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem