Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vykradl dvě větrné elektrárny

FRÝDLANTSKO - Zatím neznámý pachatel odcizil ze dvou tubusů větrných elektráren v Albrechticích součástky z drahých kovů a odcizil i dna tubusů. Škoda? přes šest set tisíc korun. 

Frýdlantští policisté pátrají po zloději, který se vloupal do dvou tubusů větrných elektráren v lokalitě Lysý vrch v Albrechticích a vykradl je.
Na to, že jsou tubusy vykradené, přišel pověřený pracovník, který je kontroloval. Oba dva tubusy ležely na zemi z důvodu chystané výměny. Pachatel se dovnitř dostal přes dveře, které vypáčil a uvnitř pak sebral z elektrických rozvaděčů nemalý počet součástek, které jsou vyrobeny z drahých kovů. Tubusy také částečně demontoval - odcizil plechy, které tvoří jejich dna (viz foto pod článkem).

Škoda, kterou pachatel způsobil, není v žádném případě zanedbatelná. Vzhledem k tomu, že se jednalo o speciální součástky z drahých kovů, převýšila škoda šet set tisíc korun. Frýdlantští policisté již zahájili úkony trestního řízení proti neznámému pachatel pro podezření z krádeže a poškození cizí věci. S ohledem na výši způsobené škody hrozí pachateli v případě dopadení obvinění z těchto trestných činů a před soudem až pětiletý trest.

Místo, kde se větrné elektrárny nacházejí, není příliš zalidněno. Z tohoto důvodu bude i pro policisty složitější zjistit, kdo má krádež za několik set tisíc na svědomí. Přivítají proto jakékoliv informace, poznatky či postřehy o pohybu osob nebo aut poblíž elektráren v lokalitě Lysý vrch v Albrechticích. Informace přijme jakákoliv policejní služebna, nebo je možné kontaktovat policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158.
 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
31. 5. 2013

 

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem