Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vykradl sklad firmy a škodil své expřítelkyni

LIBEREC - Na začátku letošního roku vykradl sklad soukromé liberecké firmy a počátkem května poškodil své expřítelkyni vozidlo a některé její osobní věci. 

Liberečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 37letého Liberečana pro přečiny krádeže a poškození cizí věci. Muž se počátkem ledna letošního roku vloupal do skladu jedné soukromé liberecké firmy, kde dále poškodil panty od dveří prodejny. Z firmy si následně odnesl věci za více jak 170 tisíc korun. Jendalo se o značkové oblečení - pánské svetry, bundy, dámské bundy, dále cestovní tašky, mobilní telefony, ale mezi odcizenými věcmi byla i sněhová fréza a horské jízdní kolo. Soukromé společnosti způsobil celkovou škodu přes 190 tisíc korun.

Počátkem května tohoto roku dělal problémy své expřítelkyni v Liberci, ulici Svárovská, kde jí po předchozí slovní rozepři  vyházel z domu na dvůr její osobní věci a oblečení, které tímto následně poškodil. Na dvoře tak skončil celkem drahý dámský kožich v hodnotě 18 tisíc korun, dámský kabát, dámská kabelka, ale také obrazy, které rovněž poškodil. Kromě toho poničil i postel z dřevotřísky. Na věcech způsobil jejich majitelce škodu téměř 30 korun. Tím však jeho agresivní chování neskončilo a expřítelkyni dále poškodil na dvoře u domu osobní motorové vozidlo. Keramickou dlaždicí udeřil do čelního skla a následně i do skla u levých předních dveří, které poškodil. Do interiéru vozidla dále vylil lepidlo na lepení keramických obkladů a dlaždic, čímž došlo k jeho potřísnění. Zde způsobil škodu ve výši 20 tisíc korun. 

Policisté muže na místě zadrželi a následně skončil v policejní cele. V uplynulých dnech si 37letý Liberečan převzal obvinění a trestní stíhání nyní probíhá na svobodě. Soud jej může poslat s ohledem na způsobenou škodu až na pět let do vězení. Na případech spolupracovali spolu s kriminalisty dále policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka. 
 

10.5.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem