Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vykradl i chalupy

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté našli pachatele tří vloupání.  

 

Bojkovičtí policisté objasnili další tři případy vloupání do rekreačních chalup. Vše začalo v tu prosincovou noc, kdy policisté spolu s policejním psem našli v jednom z domů ve Starém Hrozenkově zloděje, který pár chvil předtím vykradl místní obecní úřad. Při zadržení mladého zloděje v jeho pokoji našli policisté ukradený počítač, ale všimli si také dalších věcí, které mladíka obklopovaly. Byla mezi nimi i kytara. Ta začala být policistům podezřelá. Operativním šetřením zjistili, že kytara nepatří mladíkovi, ale muži středního věku ze Slovenska. Ten jezdí na chalupu ve Vápenicích a v červnu zjistil, že se mu někdo do chalupy vloupal, ale myslel si, že nic neukradl. Až později si uvědomil, že mu schází kytara. Právě takovou kytaru viděli policisté u mladého zloděje v pokoji. Neváhali a šli za mladíkem. Kytaru měl stále u sebe. K vloupání a krádeži kytary se doznal.

Policisté mu dál prokázali ještě další dvě vloupání. Prvního se dopustil téměř před rokem, když sekyrou rozbil okno kuchyně rekreační chalupy ve Vápenicích. Vzápětí si všiml, že se aktivoval elektronický alarm a z chalupy utekl, aniž by cokoliv ukradl. Posledního objasněného vloupání se mladý muž dopustil ve Starém Hrozenkově, kde kladivem rozbil okno rekreační chalupy. Ukradl z ní pouze půllitrovou láhev slivovice.

Celkově ve třech objasněných případech způsobil škodu deset a půl tisíce korun. Při výsleších odůvodnil mladý muž policistům své opakované krádeže tím, že: „když si vypije, musí krást“. Mladému muži ze Starého Hrozenkova hrozí ze zákona až dva roky vězení, kde by jej alespoň chuť na krádeže měla přejít.


 

12.1.2009

vytisknout  e-mailem