Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl náklaďák

CHOMUTOV - Nezvaná návštěva, Pro chodítko do sklepa.... 

Vykradl náklaďák
Na konci srpna loňského roku se kdosi vloupal na parkovišti před budovou školy v Kadani do zaparkovaného nákladního vozidla Mercedes Vario. Z kabiny zmizela navigace, doklady k vozidlu, náramkové hodinky a další věci. Pachatel za sebou zanechal celkovou škodu za téměř 15 tisíc korun. Obvinění z uvedené krádeže si převzal 29letý místní obyvatel. Policisté dále při vyšetřování zjistili, že obdobného jednání se dopustil v nedávné době, kdy byl Okresním soudem Chomutov pravomocně odsouzen. Ponaučení z trestu si však nevzal, skutek zopakoval.
 
Nezvaná návštěva
Spory s bývalým manželem netradičně řešila 57letá žena z Klášterce nad Ohří. Zaklepala na dveře bytu, kde bydlí v současné době s novou přítelkyní a aniž by byla pozvaná dál, muže odstrčila a vnikla dovnitř. V předsíni bývalého partnera slovně i fyzicky napadla. Pozornosti ženy neušlo ani zařízení bytu, kdy se pustila do ničení věcí. Svým jednáním způsobila škodu za 2500 korun. Policejní hlídka ženu na místě zadržela, po výslechu byla propuštěna na svobodu. Čeká na ni obvinění z porušování domovní svobody.
 
Pro chodítko do sklepa
Obvinění z krádeže si převzala dvojice mužů. 19letý Chomutovák a jeho 23letý společník z Vejprt vnikli před časem na sídlišti Kamenná v Chomutově do sklepní kóje panelového domu. Starší zakryl kameru snímající sklepní prostory domu a mladší poškodil vstupní dveře do sklepa. Když zjistili, že chodítko, pro které přišli je poškozené, nechali ho na místě a sebrali alespoň autobaterii. Odnesli i zámek, kterým byl sklep zajištěn. Majitel vyčíslil škodu na 1100 korun. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Ženu uhodil holí, musel z bytu
Policejní komisař obvinil z trestného činu ublížení na zdraví 36letého muže z Klášterce nad Ohří. Den před vánocemi úmyslně napadl v ulici 17. Listopadu svoji manželku. K útoku použil dřevěnou hůl, kterou poškozenou několikrát udeřil. Zranění, která jí způsobil, si vyžádaly ošetření u lékaře s následnou dobou několikatýdenní neschopnosti. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem přistoupili policisté k vykázání násilníka ze společně obývaného bytu na uvedené adrese, navíc na něj čeká obvinění z trestného činu.
 
Povolení ke kácení neměli
Policejní hlídka kontrolovala poblíž Radonic projíždějící vozidlo VW Transportér. Osádka – tři muži ve věku 43 a 23 z Litvínova a jejich 23letý společník z Radonic přepravovali ve vozidle palivové dřevo. Na vyžádání nemohli předložit doklad o povolení k těžbě a nakonec se přiznali, že na parcele nad obcí Vlkáň pokáceli vzrostlé duby, dřevo nařezali a naložili do auta. Majiteli vznikla škoda ve výši 500 korun. Muži z Litvínova se budou zodpovídat z přestupku, jednání třetího pachatele vyhodnotili policisté jako krádež. Za obdobné jednání byl totiž odsouzen Okresním soudem Chomutov v roce 2010.
 
Garáž, zahrádka, plot
35letý muž ze Spořic se během krátké doby dopustil čtyř vloupání. S krádežemi začal již v listopadu, když ve Spořické ulici odcizil díly hliníkového plotu a pozinkovaný okapový svod. Svým jednáním způsobil škodu za 16 tisíc korun. V ulici Jánského překonal oplocení v zahrádkářské kolonii a vnikl do altánu. Majiteli sebral nádobí, příbory a oblečení za jeden tisíc korun. Den před vánočními svátky se vloupal do garáže na Spořické ulici. Na místě sebral svářecí agregát, brusku, další nářadí a pneumatiky. V tomto případě se škoda vyšplhala na 81 tisíc korun. Poslední krádež stihl den před koncem roku. Opět vnikl do garáže a odnesl pneumatiky a plechové disky. Za sebou zanechal škodu za 6 tisíc korun. Obvinění z krádeže si již převzal, vyšetřování provádí chomutovští policisté.
 
4. ledna 2013
nprap. Marie Pivková
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem