Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl nápojový automat

TEPLICE - Žíznivý zloděj, Dvě krádeže za půl hodiny... 

Odcizené vozidlo
Policisté vyšetřují krádež vozidla, ke které došlo v nočních hodinách v obci Hostomice na Bílinsku. Neznámý pachatel zde nezjištěným způsobem odcizil  osobní vozidlo Škoda Octavia, škoda byla oznamovatelem vyčíslena na 100.000 korun, policie ihned po vozidle vyhlásila pátrání. V případě dopadení hrozí pachateli až tři roky vězení.


Dvě krádeže za půl hodiny
Hned dvou krádeží se dopustil 27-letý recidivista z Teplicka. V prvním případě si schoval do svého batohu v  teplickém supermarketu zboží v hodnotě přesahující 800 korun a prošel pokladní zónou bez zaplacení. Při útěku z místa nechal v prodejně svůj batoh i se zbožím. Proto neváhal a hned se vydal  do jiné prodejny, kde se pokusil zboží pronést bez zaplacení pro změnu v igelitové tašce. Pracovník bezpečností agentury byl ovšem pozorný a muže vyzval, aby jej následoval do místnosti agentury. Pachatel se opět pokusil uprchnout, ale přehlédl skleněnou výlohu, která ho zastavila. Po pádu na zem byl zadržen a poté předán policejní hlídce, na poškození výlohy způsobil škodu za tisíc korun. Protože byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost  již odsouzen, sdělili mu nyní policisté podezření z trestného činu  krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.


Žíznivý zloděj
Velkou žízeň měl asi zloděj, který  v nočních hodinách překonal  u čerpací stanice v Bílině  plechové dveře od chladícího boxu a poté  z něj odcizil nealkoholické nápoje v hodnotě přes 500 korun. Poškozením přístroje přitom způsobil škodu přes jeden tisíc korun. V případě dopadení hrozí pachateli až dva roky za mřížemi.

vytisknout  e-mailem