Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vykradl opravárenskou dílnu

Tábor – Mladá Vožice – Napáchal škodu za 112 500 korun, z lupu se však dlouho neradoval. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V dopoledních hodinách pondělí dne 14. ledna 2019 přijali policisté oznámení o krádeži vloupáním do opravárenské dílny nákladních vozidel v jedné z obcích na Mladovožicku. Pachatel zde po násilném vstupu odcizil svařovací agregát, motorovou pilu, úhlové brusky a další nářadí, vše v celkové hodnotě 112 500 korun. Na základě zjištěných informací z místa činu se policisté místního obvodního oddělení ve spolupráci s táborskými kriminalisty okamžitě vydali po „horké stopě“, která je dovedla do sousedního Benešovska. Ve spolupráci s místními kriminalisty se jim během několika hodin podařilo ustanovit a zadržet pachatele (25) a zajistit i jeho vozidlo, kterým ukradené nářadí odvezl.

Od kriminalistů si následně vyslechl nejen obvinění z trestného činu krádeže, ale i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť za volant usedl bez řidičského oprávnění a navíc v trestu zákazu řízení všech motorových vozidel, platného až do roku 2020.

V průběhu šetření vyšlo najevo, že ke spáchání skutku mu byl nápomocen další mladý muž (25). I ten je již v péči táborských kriminalistů. Oba tak čeká soud, kde jsou ohroženi až tresty odnětím svobody na dobu od jednoho roku do pěti let.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

17. ledna 2019  

vytisknout  e-mailem