Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradl tři auta

TEPLICE - Muž byl obviněn ze tří vloupání; Zmizela nafta za 12 tisíc...  

Vykradl tři auta
     Z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci byl obviněn 32letý muž, který se celkem ve třech případech vloupal na Teplicku do motorových vozidel. Kradl doklady, elektroniku, autorádia i další věci, které neopatrní majitelé zanechali ve vozidlech. V jednom případě si vzal na pomoc ženu, která hlídala, aby nebyl přistižen. Také ta byla obviněna z trestného činu formou spolupachatelství. Celková škoda na odcizených věcech a poškození vozidel byla vyčíslena na 37 tisíc korun. Pachatel se nedostal do křížku se zákonem poprvé, v minulosti již byl několikrát odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Zmizela nafta za 12 tisíc
    Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se ve Mstišově vloupal do nádrží tří stavebních strojů, ze kterých následně odčerpal 400 litrů motorové nafty. Zástupce poškozené organizace vyčíslil škodu na odcizených pohonných hmotách na 12 tisíc a na poškození nádrží na 3 tisíce korun. Policie věc vyšetřuje jako trestný čin krádeže.
 
Vloupání do stavební buňky
     Dosud neznámý pachatel se vloupal v Háji u Duchcova do stavební buňky. Z té následně odcizil elektrické nářadí a stavební materiál za téměř 37000 korun. Policie věs vyšetřuje jako trestný čin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.
 
Krádeže kabelů se množí
     Z trestného činu krádeže byl obviněn 26letý muž z Teplic, který kradl kabely. Dost přitom riskoval, kabely totiž kradl přímo ze stožárů vysokého napětí. Škoda byla vyčíslena na 85 tisíc korun, muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí 1 rok až pět let. Další obvinění padlo v kauze z dubna letošního roku. Muž ve věku 45 let tehdy odcizil v katastru obce Bílina 238 metrů kabelů, které odcizil z pásových dopravníků. Škoda byla vyčíslena na 222 tisíc korun, také tento lapka může strávit až pět let za mřížemi.
 
 
Teplice 4. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem