Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vykradl vinotéku v Liberci

LIBEREC - Do vinotéky v centru města se vloupal zloděj. Odcizením věcí a peněz způsobil jejímu majiteli škodu přesahující třicet tisíc korun. 

V noci ze soboty na neděli vykradl vinotéku v Žitavské ulici v Liberci neznámý zloděj. Dovnitř se dostal přes dveře, u kterých poškodil zámek. Zloděje nejvíce zajímali peníze. Našel tam bezmála třicet tisíc korun na hotovosti v české měně a eura za téměř čtyři tisíce korun. Majiteli vinotéky zmizel také značkový fotoaparát a další věci.Ihned poté, co majitel vloupání do své  provozovny zjistil, obrátil se na policisty. Ti na místě provedli ohledání, zajistili stopy a vše zadokumentovali. Nyní provádějí šetření, které by vedlo k objasnění vloupání a dopadení zloděje. Tomu by hrozilo obvinění z krádeže a až dvouletý trest odnětí svobody.

Policisté "z centra" řeší také vloupání do stánku Pekařství Šumava na Masarykově ulici. K vloupání došlo v době mezi 18. a 21. dubnem. Zloděj se dovnitř dostal přes výdejní okénko, poradil si i s mříží a zámkem. Uvnitř odcizil různé zboží. škoda bude ale známa až po provedené inventuře.

I hodkovičtí policisté řeší vloupání do stánku s pečivem, a to v ulici Mánesova. Tento zloděj si vzal uvnitř tržbu, která činila několik desítek tisíc korun a k tomu si ještě přibral tři krabice, ve kterých byly balíčky kávy Nescafé. Tady se škoda vyšplhá přes dvacet tisíc korun.

Na všech případech policisté velice intenzívně pracují. V případě, že se jim podaří dopadnout pachatele, hrozí jim obvinění z přečinu krádeže.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
23. 2. 2013

vytisknout  e-mailem