Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradli 31 garáží

ÚSTECKÝ KRAJ, MOST - Dvojici mužů, která kradla v několika městech, policisté nyní obvinili.  

Třicet jedna vykradených garáží a škoda přes půl milionu korun, taková je bilance spolupráce dvou mužů z Mostecka. Objasnění případů se nyní povedlo mosteckým kriminalistům.

Povedená dvojice řádila na území kraje v prosinci loňského roku a v letošním prvním čtvrtletí.  K odhalení jejich totožnosti přispělo zadržení policejní hlídkou při vloupání v polovině března na Litoměřicku. Mostečtí kriminalisté okamžitě vyhodnotili, že podezřelí muži mohou mít souvislost s několika „vloupačkami“ na Litvínovsku a Mostecku. Ukázalo se, že šlo o správnou stopu. Následným šetřením se zjistilo, že dvojice toho má mít na svědomí poněkud více – kromě pěti garáží v Mostě, pěti v Meziboří, čtyř v Litvínově, měli šestkrát navštívit garáže v Jirkově a jedenáctkrát měli krást v Bílině. V objektech brali téměř vše, na co tam narazili - pneumatiky, vybavení vozidel, sportovní potřeby a doplňky, nářadí, elektronářadí, hračky, kanystry s pohonnými hmotami, tlakovou myčku, svářecí agregát, jízdní kola, koloběžky, přepravku s pivy a spoustu dalších věcí. V garáži v Jirkově a Meziboří si přišli ke čtyřkolkám. Většinu hodnotnějších věcí stihla dvojice zpeněžit. Část „lupu“ (vč. čtyřkolek) policisté zajistili, dohledali majitele věcí a vrátili jim je. Celková škoda ukradených věcí je téměř 507 tisíc korun a poškození dosáhlo 62 tisíc korun českých. Na zajištění věcí se velkou měrou podíleli policisté obvodního oddělení v Bílině.

Muži ve věku 30 a 31 let byli vyšetřovatelem mostecké policie obviněni ze spáchání zločinu krádež vloupáním a přečinu poškození cizí věci. Mladší z nich si usnesení o obvinění přebíral ve věznici, kde si nyní odpykává trest za obdobnou kriminalitu. Druhý muž je stíhán na svobodě. V případě uznání viny oběma hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Případ je stále v šetření mosteckých policistů.

 

por. Alena Bartošová

tisková mluvčí

KŘP Ústeckého kraje

19. června 2015

 

 

Odkazy do noveho okna

Zajištění odcizených věcí

Zajištění odcizených věcí 

Detailní náhled

Zajištění odcizených věcí

Zajištění odcizených věcí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem