Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vykradli čtyři byty

LIBEREC - Zloděje policisté hledají. 

  1. Vykradli byty v Liberci a ve Frýdlantě
  2. Svou ženu týral pět let . . .

Peníze, šperky, cenná elektronika - to jsou věci, na které se soustředili zatím neznámí zloději při vloupání do bytů v Bezové ulici v Pavlovicích. Zloději vykradli v panelovém bytě hned dva byty najednou, v druhém poschodí. Z obou sebrali peníze na hotovosti, šperky, notebooky. Levnější věci, jako byly mobilní telefony, tam bez povšimnutí nechali. Oba dva byty vykradli během dopoledne, když byli majitelé v zaměstnání. Škoda, kterou způsobili, byla bezmála 112 tisíc korun.
Shodným způsobem bylo provedeno téhož dne, tedy 9. prosince, vloupání do bytů ve Frýdlantě. Zloději vykradli ve třetím patře panelového domu v Lesní ulici opět dva byty najednou. I v tomto případě byl předměte jejich zájmu stejný - šperky, peníze, dražší elektronika. V tomto případě způsobili majitelům bytů škodu za téměř 80 tisíc korun.
Na případech pracují velmi intenzivně nejen policisté z obvodních oddělení, ale také kriminalisté, kteří se přímo specializují na objasňování vloupání do bytů. Zatím probíhají intenzivní šetření a získávání poznatků k této trestné činnosti.

V době mezi 7. a 9. prosincem byl také vykraden byt v Hrádku nad Nisou. Z bytu zmizel notobook, navigační systém, digitální fotoaparát a mobilní telefon. Rovněž zmizela i sedmitisícová finanční hotovost.  V tomto případě již policisté zjistili pachatele vloupání. Je jím 21 letý mladík z Hrádku nad Nisou. Z bytu odnesl věci za třicet tři tisíc korun. Kromě vloupání do bytu kradl tento mladík také v prodejně Albert v Hrádku nad Nisou, ze které si průběžně od září do listopadu odnášel alkohol. Tímto způsobem si přišel na 26 lahví vodky Amundsen za bezmála tři tisíce korun. Mladík byl již v minulosti odsouzen za majetkovou trestnou činnost a obviněn byl nyní opět, a to z trestného činu krádeže.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 466 207

vytisknout  e-mailem