Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vykradli pět obchodů, skončili ve vazbě

Kradené věci odvezli do bazarů. 

     Sérii vloupání do pěti  obchodů  v Benešově  a cestovní kanceláře  ve Vlašimi má na svědomí trojice mužů z Prahy a Berounska.  V březnu a dubnu letošního roku se vloupali například do prodejny kuchyní,  nářadí a  oděvů.  Odcizili peníze, mobilní telefon, bourací kladiva, holící strojky, autorádia, vrtačky, DVD přehrávače, počítač  a další věci.  Poškozeným firmám tak svým protiprávním jednáním způsobili škodu za téměř šest set tisíc korun.

     Postup krádeží měli pachatelé vždy stejný. Jeden z mužů hlídal v autě před prodejnou a ostatní kradli. Odcizené věci pak odvezli do Prahy, kde je prodali do bazarů. Utržené peníze pak použili pro vlastní potřebu. 

     Benešovští kriminalisté na případech intenzivně pracovali a objasnili je. Dva z pachatelů  zadrželi  během měsíce července.  Dvaačtyřicetiletého Pražáka v Praze a   o tři roky staršího pak v Příbrami. Třetího, pětatřicetiletého muže, pak  ve  stejném měsíci  zadrželi pražští kriminalisté pro jinou trestnou činnost. Benešovský policejní komisař je obvinil z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci spáchané ve spolupachatelství.  Hrozí jim trest odnětí svobody  od dvou do osmi let. 

     Všichni tři byli v minulosti   trestáni za majtekovou trestnou činnost a v současné době  jsou umístěni  ve vazební věznici. 

vytisknout  e-mailem