Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vykutálená trojice

Český Krumlov – Dvaadvacetiletá žena z Domažlicka je podezřelá z podvodu. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Podezřelá společně s dvěma, policii dosud neznámými muži, počátkem letošního července v osadě Skoronice na Kaplicku a v Rakousku, několik set metrů za hraničním přechodem Dolní Dvořiště, uvedli v omyl 46letého občana Rakouska.
 
Tomu v osadě Skoronice sdělili, že když za podezřelou, která provozuje prostituci na silnici E55 mezi Kaplicí a obcí Dolním Dvořištěm zaplatí 3 000 euro, tak jí nechají jít, kam chce. Když ale muž tuto částku nezaplatí, tak jí odvezou do Švýcarska. Podezřelá vše umocňovala pláčem a prosbou, aby za ní muž zaplatil.
 
Dne 12. července 2010 uvedení muži přivezli ženu do Rakouska, kde si se svými zavazadly sedla do auta oznamovatele, který poté před očima jednoho z mužů začal přepočítávat peníze - bankovky v celkové hodnotě 3 100 euro, které za ženu přinesl. Muž mu ale peníze z ruky vzal a s druhým mužem ujel zpátky do České republiky.
 
Když toto viděla podezřelá, z auta oznamovatele vystoupila a chtěla naskočit do rozjetého auta s uvedenými muži, což se jí nepodařilo, a tak začala utíkat směrem do ČR. Po vstupu na naše území byla zadržena hlídkou cizinecké policie.
 
Způsobená škoda byla vyčíslena na částku přesahující 77 tisíc korun. Vyšetřování případu se ujali českokrumlovští kriminalisté.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková pcrckpis@mvcr.cz   
14. července 2010

vytisknout  e-mailem