Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vykutálený host

Český Krumlov - Pozvat domů cizího člověka se nemusí vyplatit. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Českokrumlovští kriminalisté obvinili trestného činu krádeže spáchaného formou spolupachatelství muže středního věku z Karviné.
 
Ten koncem září 2009 v nočních hodinách v Kaplici v ulici Linecká na lavičce oslovil podnapilého muže, který obviněného pozval k sobě domů. Po příchodu do bytu poškozeného tento usnul a obviněný této situace využil a z bytu odcizil mobilní telefon, dva fotoaparáty, klíče od bytu a z bytu odešel.
 
Poté obviněný ve městě potkal svého známého, se kterým se domluvil, že z bytu poškozeného společně odcizí televizor a DVD přehrávač. Společně se tak vrátili do domu, odcizenými klíči byt otevřeli, vstoupili dovnitř a z obývacího pokoje odcizili pánskou koženkovou peněženku bez finanční hotovosti s doklady na jméno poškozeného, odpojili přívodní konektory od DVD přehrávače a od televizoru v úmyslu tyto odcizit. V té době se však poškozený muž probudil, vyrušil je a proto oba z bytu utekli a věci zanechali na místě. Škoda, kterou obviněný poškozenému způsobil byla vyčíslena na částku nejméně 5 250 Kč.
 
Dne 19. listopadu byl obviněný muž zatčen, a to na základě příkazu k zatčení vydaného soudcem Okresního soudu Český Krumlov. Komisařem bylo vypracováno usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin krádeže spáchaného formou spolupachatelství, které obviněný osobně převzal.
 
Muži, který obviněnému pomáhal s přípravou krádeže bylo pro zatím sděleno podezření.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem