Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Výlet“ ze Slovenska skončil loupežným přepadením

Loupežným přepadením skončila cesta dvou dvacetiletých mladíků ze Slovenska do Čech. Vylákal je sem jejich známý, který je potom se svými společníky fyzicky napadl a okradl. 

Událost se stala ve středu dne 2. března tohoto roku v Praze 9, ulici Hartenberská. V odpoledních hodinách sem ve vozidle tovární značky Kia Ceed přijeli dva dvacetiletí mladíci ze Slovenské republiky. Domluvili se totiž se svým známým, že jim v Praze pomůže s ubytováním a ukáže jim město.
 
Když ale dorazili na místo, objevili se tu kromě jejich známého také jeho tři společníci. Oba mladíky násilným způsobem vytáhli z auta, fyzicky je napadli a poté i okradli o jejich osobní věci, peníze a také klíčky k jejich vozidlu včetně dokladů. Nato z místa odjeli v tmavě červeném terénním vozidle tovární značky Nissan Patrol staršího typu.
 
Případ začali kriminalisté vyšetřovat jako trestný čin loupeže, za který pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na 10 let. Zhruba po měsíci a půl se jim podařilo vytipovat prvního podezřelého. Jednalo se o devětadvacetiletého muže z Nymburska, který byl již v minulosti opakovaně odsouzen za násilnou a majetkovou trestnou činnost. Zadrželi jej v dubnu tohoto roku ve spolupráci se svými středočeskými kolegy. Byl obviněn a následující tři měsíce strávil ve vazbě. Pouhý jeden den poté, co byl propuštěn na svobodu, skončil v poutech jeho pětatřicetiletý společník. Také on si vyslechl obvinění z trestného činu loupeže. Z policejní cely pak putoval rovnou do vazby.
 
Tímto případem se kriminalisté i nadále zabývají. V této souvislosti pátrají po zbylých dvou pachatelích, kteří se také na přepadení podíleli. Určité poznatky k nim už mají, od případných svědků by ale přivítali další. Oznámení přijmou na lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková   21.7.2011

vytisknout  e-mailem